3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
25-11 Door: eLIVING

Kerstsfeer in huis zonder kerstboom? Zo doe je dat!

Ren je al gillend weg bij het denken aan al die kerstspullen, maar wil je je huis wel in een gezellige (kerst)sfeer brengen? Dat lijkt misschien onmogelijk zonder kerstboom, maar niets is minder waar. Een gezellige en warme sfeer creëren kan namelijk ook goed met andere items. Ontdek hier onze tips om je huis een warme en gezellige kerstsfeer te geven zonder kerstboom!

1. Zorg voor sfeervolle verlichting


In de donkere en koude maanden is verlichting belangrijker dan ooit en met kerst mag je daar nog wel een tikkeltje mee overdrijven. Ga voor mooie glazen sfeerverlichting of verlichting met gouden accenten en plaats ze in de (nog) donkere hoekjes van je kamer. Extra punten scoor je natuurlijk met dimbare lampen! Je kunt ook voor de bekende kerstboomlampjes gaan en deze ophangen aan een schap!



2. Laat de kaarsjes maar branden


Net als verlichting zijn kaarsen ook een essentieel onderdeel van een warme en gezellige sfeer. Zet je kamer vol met mooie waxinehouders en kandelaars van glas of goud en de kerstsfeer kan beginnen!

  
 

3. Een stapel sierkussens op de bank


Gooi je bank vol met verschillende sierkussens in warme kleuren. Velvet sierkussens doen het altijd erg goed tijdens de feestdagen en wil je helemaal uitblinken? Ga dan voor velvet kussens in goud, zilver, okergeel of groen of kies een kussen met een winterspatroon! Als dat geen kerstgevoel naar boven brengt! Combineer de kussens met een lekker dik gebreid plaid en je kunt heerlijk op de bank ploffen.


 

4. Warme drankjes in mokken met aardse tinten


Om de sfeer af te maken kan een warm drankje niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld voor een paar van deze mooie mokken in warme aardse tinten. Ook met de kleuren van je servies kun je de kerstsfeer in huis vergroten! Nu nog een paar lekkere kerstchocolaatjes erbij en het feest is compleet!

 

5. Een mooi gedekte tafel


Als we het dan toch over servies hebben: een mooi gedekte eettafel hoort natuurlijk ook bij kerst! Met een mooi tafelkleed, servies, servetten en kandelaars creëer je in een handomdraai een gezellige kerstsfeer in huis. Vouw de servetten leuk op of leg een mooi takje op het bord.