3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-02 Door: eLIVING

Mix en match: sierkussens

Sierkussens mixen en matchen kan soms best lastig zijn. Gebruik je allemaal dezelfde patronen of juist verschillende? En ga je voor dezelfde stoffen of juist niet? En welke kleuren passen nu goed bij elkaar? De één pakt zo vijf leuke sierkussens bij elkaar en de ander zit met zijn handen in het haar over welke sierkussens nu mooi bij elkaar staan. Wij delen graag enkele tips, zodat je zelf de mooiste combinaties kunt maken.

Combineren van sierkussens


Het combineren van sierkussens is een creatieve manier om je huis een persoonlijke tint te geven. Bij het combineren van sierkussens gaat het om de juiste balans, maar ook persoonlijke smaak is erg belangrijk. Combinaties zijn namelijk erg smaakgevoelig, maar met een beetje creativiteit creëer ook jij binnen een handomdraai een comfortabele en gezellige woonkamer. 

Begin met een basiskleur


Kies voor een basiskleur voor je sierkussens. Hiervoor neem je bijvoorbeeld de hoofdkleur(en) die zich in de kamer bevinden. Op deze manier creëer je een goede samenhang in je interieur. Welke kussens passen bijvoorbeeld op een beige bank? Mogelijkheden genoeg. Wil graag een ton sur ton effect? Dan kan een beige of witte kleur een goede basis zijn. 

Varieer in patronen


Het toevoegen van verschillende patronen is een leuke manier om meer diepte te creëren. Combineer strepen met geometrische vormen, maar let wel op de patronen. Je wilt natuurlijk geen bonte verzameling. Combineer je meerdere sierkussens met een patroon? Kies dan ook altijd voor een sierkussen met een effen stof en een verbindend element, zoals kleur, om de rust te bewaren. 

Combineer materialen


Net als verschillende patronen zorgen verschillende materialen ook voor een levendige uitstraling. Materialen voegen diepte toe aan een combinatie van verschillende sierkussens. Denk bijvoorbeeld aan velvet sierkussens of linnen sierkussens. Door verschillende materialen te combineren creëer je een dosis warmte in huis!

Varieer in grootte en vorm


Sierkussens zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Tegenwoordig zie je niet alleen de standaard vierkante sierkussens, maar ook rechthoekige en ronde sierkussens. Of wat dacht je van sierkussens in de vorm van een bal of ketting. Stuk voor stuk unieke vormen voor een dosis levendigheid op de bank. Mix en match verschillende vormen met elkaar en creëer diepte. Plaats hiervoor grotere sierkussens achteraan en de kleinere vooraan voor een mooie gelaagdheid. 

Zorg voor balans


Met verschillende kleuren, patronen, materialen en vormen is het belangrijk om balans te houden. Dit doe je door een element, zoals kleur, terug te laten komen in de verschillende kussens. Dit hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn, maar het kan ook dezelfde tint hebben. Naast de balans in de groepering van sierkussens is de balans in het aantal sierkussens op de bank ook belangrijk. Verdeel de sierkussens aan de linker-en rechterkant een beetje, zodat niet alle kussens aan een kant liggen.

Interieurstijl en persoonlijkheid


Het combineren van sierkussens is de uitgelezen kans om je interieurstijl en persoonlijkheid verder door te voeren. Of je nu van een modern en strak interieur houdt of van een kleurrijk interieur vol met verschillende soorten materialen en patronen.