3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-05 Door: eLiving

In natuurlijke sferen: houten meubels

Houten meubels

Hoewel houten meubels inmiddels al een paar eeuwen bestaan, waren ze eerder niet voor iedereen weggelegd. Een houten stoel werd bijvoorbeeld alleen door rijken gebruikt als een soort statussymbool en was dan ook niet bestemd voor “de gewone” mens. Maar tijden zijn verandert en tegenwoordig is een stoel niet meer weg te denken uit een interieur. Niet alleen zie je nu veel meer stoelen dan ooit, maar ze zijn nu ook nog verkrijgbaar in duizenden verschillende soorten en maten. Ook opbergkasten, dressoirs en tafels zijn niet achtergebleven. Waar eerder houten kisten dienst deden als stoel of als opbergruimte, zijn er nu totaal andere houten meubels uit voortgekomen. Je kunt dus wel stellen dat houten meubels, zoals houten stoelen, tafels, kasten en zelfs bedden er nu allemaal heel anders uit zien. Houten meubels zijn verder ontwikkeld en verfijnd en dat is goed terug te zien aan de verschillende prachtige designs.

Dat hout een natuur product is, dat hoeven we je je waarschijnlijk niet meer te vertellen. Het ligt dus ook voor de hand dat je met houten meubels een stukje natuur in huis haalt. En een stukje natuur in huis, dat willen we allemaal toch?

 

Hout combineren 

Naast dat natuurlijke elementen erg mooi staan in een interieur, brengt het ook warmte en gezelligheid met zich mee. Hout is veelzijdig, bestaat uit verschillende kleuren, structuren en diktes en is erg stevig. Een ander voordeel van houten meubels is dat je hout makkelijk kunt combineren. Hout kun je combineren met andere soorten hout of met hetzelfde soort hout maar met andere patronen. Ook kunststof, textiel, leer, marmer en metaal kun je stuk voor stuk eenvoudig combineren met hout. Niet voor niets zie je steeds meer houten meubels die gecombineerd zijn met hout, marmer, textiel of leer.

 

Houtsoorten

Als je op zoek bent naar een houten meubel, dan kom je waarschijnlijk honderden houten meubels tegen in je zoektocht. Donkere houten meubels, lichte houten meubels, of iets daar tussenin, maar ook zul je veel meubels tegenkomen die van verschillende soorten hout zijn gemaakt. Zo vind je veel eikenhouten meubels, maar ook meubels van mangohout en teakhout. Wat precies de verschillen tussen deze houtsoorten zijn, dat lees je hier.

Word je net als wij ook enthousiast van houten meubels? Kijk dan snel verder en ontdek de leukste houten meubelen uit ons assortiment.