3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
22-12 Door: eLIVING

Haal de trend Mid Century Modern in huis

Ben jij ook helemaal weg van de interieurtrends uit de eind jaren 40 tot begin jaren 60? De geometrische vormen, de prachtige texturen, de vrolijke (pastel)kleuren en veel natuurlijke materialen bij elkaar. Waar je eerst goed moest zoeken naar items met deze eigenschappen, vind je het nu overal waar je kijkt! De Mid Century Modern is weer terug van weggeweest. Kijk je mee?

Geometrische vormen

Een prachtig samenspel van ronde, driehoekige en rechthoekige vormen maken deel uit van een Mid Century Modern interieur. Het is de combinatie van zuivere, pure lijnen en natuurlijke, ronde vormen die centraal staan in deze stijl. Bovendien zorgt dit voor een fijn balans in je interieur. 

 

Vrolijke (pastel)kleuren

Als je denkt aan een Mid Century Modern interieur, dan denk je aan een combinatie van donkerbruin en kleurrijk. Verschillende felle kleuraccenten,  zoals terracotta, okergeel of mosgroen zie je veel terug in een interieur. Maar ook de fijne pastelkleuren bleven niet onopgemerkt in deze tijd. Deze vrolijke kleuraccenten werden gecombineerd met een rustig kleurenpalet van grijs, bruin en beige. Een kleurenpalet dat je nu ook veel ziet. Het geeft een interieur een lichte, vriendelijke en rustige uitstraling.


 

Een vleugje goud

Naast het rustige kleurpalet met kleuraccenten vind je in een Mid Century Modern interieur vaak ook een vleugje goud. Denk hier bijvoorbeeld aan een mooie spiegel met messing rand of de gouden accenten van een kast.


 

Natuurlijke materialen


Typerend voor de Mid Century Modern stijl is toch wel het gebruik van natuurlijke materialen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van hout, maar ook glas en metaal zie je veel terugkomen.  De items in een Mid Century Modern stijl zijn minimalistisch, waarbij het vooral om de functie gaat.

 

Prachtige structuren 

Patronen en structuren zijn een must voor een Mid Century Modern. Dit zie je veel terug in meubels, maar bijvoorbeeld ook in behang. Neem bijvoorbeeld de Barbier serie van Zuiver. De prachtige lijnen zorgen voor een extra structuur op de kastje. Of kijk eens naar het geribbeld glas van kast Boli. Een mix van gladde oppervlakte met patronen en structuren zorgen voor een spannend interieur.