3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-03 Door: eLIVING

Een eetkamerbank bij de eettafel

Het staat gezellig, het is enorm praktisch en misschien wel het grootste voordeel: je hebt niet veel ruimte nodig. De eetkamerbank is een verrijking voor de eethoek. Wil je ook alles weten over een eetkamerbank? Ontdek hier alle voordelen, praktische tips waar je op kunt letten en meer! 

 

De voordelen van een eetkamerbank

Een eetkamerbank staat natuurlijk harstikke gezellig aan de eettafel. Het zorgt voor een knus hoekje en de afwisseling van een eetkamerbank in combinatie met eetkamerstoelen geeft een speelse uitstraling aan de eethoek. Maar ook de praktische kant van de eetkamerbank geeft reden genoeg om een eetkamerbank te kopen. Zo is een eetkamer geschikt voor kleinere ruimtes, zorgt het voor extra zitplaatsen en een eetkamerbank zonder rugleuning kun je makkelijk verplaatsen naar een andere plek in huis!

 

Een eetkamerbank voor kleinere ruimtes

Voor een eetkamerbank heb je niet veel ruimte nodig en daardoor is een eetkamerbank erg geschikt voor kleinere ruimtes. Dit komt omdat je geen rekening hoeft te houden met de extra ruimte die nodig is om stoelen naar achteren te schuiven of met de loopruimte achter de stoelen. Een eetkamerbank kun je namelijk tegen de muur aanzetten en kan op dezelfde plek blijven staan. Ook als je op een eetkamerbank plaatsneemt. Combineer je een eetkamerbank met eetkamerstoelen, dan scheelt dit veel ruime aan in ieder geval één kant van de eettafel. 

 

Een eetkamerbank zorgt voor extra zitplaatsen

Een ander praktisch voordeel van de eetkamerbank is de extra zitplaats. Eetkamerstoelen kunnen soms net wat meer ruimte innemen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij stoelen met armleuningen of stoelen met een brede zitting. Met een eetkamerbank heb je hier geen last van. Ga je op een eetkamerbank net wat dichter op elkaar zitten, dan creëer je hiermee een extra zitplaats. Dit is bijvoorbeeld ideaal als je niet elke dag met veel mensen aan tafel zit. Maar ook met een gezin van vijf personen kan een eetkamerbank de uitkomst bieden.  Als drie personen plaatsnemen op de eetkamerbank en twee personen aan de andere kant van de eettafel, dan zit niemand aan de kop van de tafel of tegenover een lege stoel. Dat maakt het avondeten of een spelletje doen nog gezelliger. 

  

 

Waar kun je op letten bij het kopen van een eetkamerbank?

Bij het kopen van een eetkamerbank kun je op enkele dingen letten. Wil je ruimte besparen, dan staat een eetkamerbank vaak tegen de wand. Het is dan handig als het plaatsnemen op een eetkamerbank soepel gaat. Dit klinkt eenvoudig en dat kan het zeker ook zijn! Het is alleen afhankelijk van het soort eettafel hoe makkelijk het gaat. Visualiseer maar eens hoe je op een eetkamerbank plaatsneemt. Je gaat zitten en draait je benen onder de tafel en schuift dan door naar de juiste plek. Bij het indraaien wil je natuurlijk niet tegen een tafelpoot aankomen. De stand van de tafelpoten zijn daarom erg belangrijk. Staan de tafelpoten aan de buitenzijde van de eettafel? Kies dan voor een eetkamerbank die binnen de tafelpoten vallen, zodat het bankje kleiner is dan de eettafel. Bij het plaatsnemen op de eetkamerbank kom je dan niet tegen de tafelpoot aan. Het kan dan voorkomen dat de eetkamerbank kleiner wordt dan je in gedachte hebt. Een alternatief is om voor een eettafel te kiezen met tafelpoten die verder naar binnen staan of met een  tafelpoot in het midden. Op deze manier kun je een eetkamerbank van dezelfde lengte als de eettafel kiezen. 

 

Een eetkamerbank met of zonder rugleuning

De keuze tussen een eetkamerbank met rugleuning of een eetkamerbank zonder rugleuning is ook iets om over na te denken. Wil je extra comfortabel kunnen tafelen? Kies dan voor een eetkamerbank met rugleuning. Wil je liever wat meer bewegingsvrijheid of de mogelijkheid tot het makkelijk verplaatsen van een eetkamerbank? Dan is een bank zonder rugleuning misschien wel wat voor jou. Een eetkamerbank zonder rugleuning kun je gemakkelijk onder de eettafel schuiven of bijvoorbeeld naar de hal verplaatsen. Ontdek hier alle eetkamerbanken.

 

 

Een ovale eetkamerbank

Twijfel je tussen een ovale eettafel of een rechte eettafel, omdat je graag een eetkamerbank wil? Met een ovale eetkamerbank is kiezen niet nodig. Een ovale eetkamerbank combineert namelijk perfect bij een ovale eettafel. Ook als jouw eethoek al voorzien is van een prachtige ovale eettafel, dan past hier heel goed een ovale eetkamerbank bij. Hier lees je alles over de perfecte ovale eetkamerbank voor in huis.