3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
04-11 Door: eLIVING

Zo combineer je twee vloerkleden

Vloerkleden combineren kan soms best lastig zijn. En nee, dan hebben we het niet over één vloerkleed in de ene kamer en één vloerkleed in de andere kamer. We hebben het dan over vloerkleed-layering, ofwel: kleden over elkaar heen leggen. Handig als je niet kunt kiezen of als je gewoon meer karakter en gezelligheid wil. Vloerkleden zijn namelijk echte sfeermakers en welke kamer verdient nu geen vloerkleed?

 

Vloerkleed-layering

Vloerkleed-layering dus. Helemaal in de maanden dat de zonuren steeds minder worden en de temperatuur langzaam daalt kunnen we wel wat aaibaars en zachts gebruiken. Hoe meer vloerkleden, hoe beter. Lekker warm aan de voeten. Maar hoe combineer je nu twee (of meer) vloerkleden met elkaar? Wij hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.  Laat de creatieveling in je los!

 

Combineren met verschillende kleuren

Vloerkleden die je met elkaar combineert en deels over elkaar legt hoeven niet dezelfde vorm, kleur of materiaal te hebben. Maar dat kan natuurlijk wel. Dezelfde vloerkleden, maar dan in een andere kleur is een van de vele opties. Op deze manier kun je met hetzelfde vloerkleed een groter deel van de vloer bedekken en hoef je niet verder te zoeken naar een ander vloerkleed. Het kan bijna niet mis gaan met de kleuren. Kies voor kleuren uit hetzelfde kleurpalet of ga juist voor contrastkleuren.

 

Combineren met verschillende materialen en vorm

Heb je één favoriete kleur die je terug wil laten komen in je interieur? Dan kun je ook kiezen voor verschillende vloerkleden in dezelfde kleur, maar van een ander materiaal en – als je het aandurft – een andere vorm. Een rond vloerkleed van jute met een rechthoekig vloerkleed in een beige tint.

 

Combineren met verschillende materialen, vormen en kleuren

Voor de echte durfal combineer je vloerkleden met een andere vorm, kleur én materiaal. Ook hierbij zijn verschillende varianten mogelijk. Wil je bijvoorbeeld graag wat extra kleur in huis, maar is één groot kleurvlak iets té? Dan kun je door middel van vloerkleed-layering kiezen voor een vloerkleed in een neutrale basiskleur en deze combineren met een kleiner vloerkleed met een bepaalde kleur als blikvanger. Ook kun je kiezen om één bepaalde kleur in beide vloerkleden subtiel te laten terugkomen of ga voor verschillende vloerkleden in neutrale tinten. Zachte, warme en neutrale basistinten combineren namelijk erg goed met elkaar.  Kijk maar eens naar de combinaties met wit, grijs en beige. Op deze manier kun je dus perfect verschillende vormen en materialen vloerkleden met elkaar combineren!