3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 11.00 tot 17.00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
01-03 Door: eLiving

5 Tips voor een industriële woonkamer

Een industrieel interieur met robuuste materialen, grove texturen en aardetinten is hipper dan ooit tevoren. Van industriële lampen tot mooie, ruige vloerkleden en tapijten voor aan de muur: niks is tegenwoordig gek genoeg. Je kunt die stoere look bovendien prima combineren met andere woonstijlen. Maar hoe creëer jij nou zo'n stoere en industriële look in de woonkamer, die ruw en tegelijkertijd stijlvol is? Wij zetten de belangrijkste tips voor je op een rij.

 

#Tip 1 Industriële lampen

Verlichting is sfeerbepalend, zo ook in je woonkamer. Om een industriële look te creëren zijn industriële lampen daarom een aanrader. Denk hierbij aan een grote, staande lamp naast de bank of een industriële hanglamp boven de eettafel. Vaak is zo'n industriële hanglamp gemaakt van metaal of (roestvrij) staal. Dit zorgt ervoor dat de lamp echt lijkt op een authentieke fabriekslamp.

 

 

#Tip 2 Robuuste materialen

Ook zorgt het gebruik van bepaalde materialen voor een specifieke sfeer. Metaal en roestvrij staal zijn bekende voorbeelden van materialen die zorgen voor een industrieel en rauw gevoel. Leer heeft ongeveer hetzelfde effect. Een (kunst)leren bank kan chique of klassiek zijn, maar past eigenlijk vooral perfect in een industriële woonkamer. Leer is een materiaal dat lang mee gaat, maar de uitstraling verandert ook. Dit zorgt voor een vintage look.
 
Daarnaast is beton een mooi voorbeeld van een materiaal dat goed aansluit in een industrieel interieur. Kies bijvoorbeeld voor betonnen tafels, een betonnen vloer of creëer een betonnen look op de muren.

 

#Tip 3 Muurbekleding

Naast een betonnen look op de muren, kun je ook kiezen voor een stenen muur. Heb je al een stenen muur? Dan heeft jouw interieur niet veel meer nodig om een industriële look te krijgen! Je kunt eventueel de bakstenen nog bewerken of voor een andere voeg kiezen. Heb jij niet het geluk om een bakstenen muur te hebben? Dan kun je ook zelf een bakstenen muur plaatsen of kies voor een mooi behang met een bakstenen print. Is een stenen muur niet helemaal jou ding? Kijk dan eens naar wandkleed voor een stoere uitstraling!
 

 

#Tip 4 Industriële kasten

Ook kasten kunnen mogen niet ontbreken in een woonkamer. Je hebt niet alleen een mooie opbergplaats voor je spullen, maar het ziet er ook nog eens leuk uit! Helemaal als de kast perfect in je industriële interieur past. Kasten gemaakt van zwart metaal zijn een echte aanvullen op je industriële interieur.



 

#Tip 5 Industriële accessoires

Accessoires zijn onmisbaar voor een perfecte afwerking. Hiermee kun je warmte toevoegen aan het industriële geheel. Soms kan een industriële look wat kil aanvoelen. Plaats dus wat kleurrijke accessoires in de ruimte voor een aangename sfeer! Denk hierbij aan grof gebreide plaids voor op de bank of mooie kussens. Een vloerkleed kopen is bovendien ook geen slecht idee. Dit is niet alleen lekker warm voor de voeten, maar het creëert ook gelijk meer sfeer in de woonkamer.

Heb je een grote, lege muur? Dan is het ook een idee om er een mooi vloerkleed op te hangen. Een kleed aan de muur is een echte eyecatcher en is eens wat anders dan een fotolijst of schilderij.