3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
20-08 Door: eLIVING

Tips voor het vinden van een nieuwe salontafel

Heb je geen idee waar je moet beginnen bij de zoektocht naar een nieuwe salontafel? Heb je keuzestress of kun je gewoonweg wel wat hulp gebruiken? Wij hebben een aantal handige tips voor het vinden van een nieuwe salontafel op een rijtje gezet. 

1. De vorm van een salontafel

Met de eerste tip doen we direct een beroep op jouw smaak. De vorm van een salontafel is natuurlijk een kwestie van smaak, maar de vorm is ook een sfeermaker. Een ronde salontafel doorbreekt namelijk de strakke lijnen in een interieur. Hierdoor krijgt de woonkamer niet alleen een speelse uitstraling, maar ook een warme en vriendelijke sfeer. Hetzelfde geldt voor een ovale salontafel of een salontafel in een organische vorm. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk salontafel? Dan raadden we aan om voor een salontafel zonder scherpe hoeken te gaan. Een van de bovenstaande vormen lenen zich hier perfect voor. Maar wil je juist de rechte lijnen in je interieur benadrukken of houd je van strak en modern? Dan is een rechthoekige of vierkante salontafel een goede keuze!

 

2. De hoogte van een salontafel

Haal de meetlint maar uit de kast, want voor de perfecte hoogte van een salontafel hoef je alleen even de zithoogte van de bank en/of fauteuil te meten. Met een salontafel die even hoog is als de zithoogte, of maximaal 10 centimeter hoger, creëer je een perfecte verhouding in de woonkamer.

3. Het materiaal van een salontafel

Wat is jouw favoriete materiaal voor een salontafel? En kies je een materiaal dat je mooi vindt of ga je juist voor een praktisch materiaal? Als je een liefhebber bent van marmer, vergeet dan niet dat marmer een natuur product is en dat elk tafelblad weer uniek is. Een marmeren salontafel is makkelijk en snel af te nemen, maar het is en blijft een poreus materiaal. Ga je voor een houten salontafel? Ook dan kan elk tafelblad net weer anders zijn. Hout zorgt voor een warme en vriendelijke uitstraling in huis en komt in heel veel interieurs tot zijn recht. Een metalen salontafel daarentegen geeft een stoere of moderne uitstraling en voelt zich in meerdere interieurstijlen thuis.

 

4. De stijl van een salontafel

De stijl van jouw favoriete salontafel hangt ook samen met smaak en het materiaal van de salontafel. Een modern interieur leent zich prima voor een glazen salontafel of marmeren salontafel en een landelijk interieur leent zich juist weer goed teakhout. 

5. Het aantal salontafels 

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is ook verstandig om over het aantal tafeltjes na te denken. Met een salontafel set weet je bijvoorbeeld zeker dat ze bij elkaar passen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf verschillende bijzettafeltjes bij elkaar zoeken. Laat je creativiteit de vrije loop en mix en match jouw favoriete tafeltjes bij elkaar. Ben je na het lezen van deze tips nog niet helemaal zeker over het soort salontafel? Dan kun je natuurlijk altijd in onze winkel terecht voor een professioneel product- en interieuradvies.