3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
22-11 Door: eLiving

5 Tips om je stoffen bank mooi te houden

Na lang zoeken heb je eindelijk dé perfecte bank gevonden: een mooie stoffen bank! Je wilt natuurlijk veel tijd doorbrengen op je nieuwe bank, maar hoe blijft een stoffen bank mooi? Als je al dan niet veel geld uitgegeven hebt aan een nieuwe stoffen bank, dan wil je natuurlijk niet al na een jaar een vervanger moeten zoeken. Daarom delen we graag de beste tips met je, zodat je lekker lang van je stoffen bank kunt genieten! 

 

Tip #1 Kussens opschudden

Het begint al bij de levering van je nieuwe stoffen bank. Wie had dat gedacht? Je zou toch denken dat je bank dan op z’n mooist is? Dat klopt ook, maar als je echt de perfecte bank wil moet je toch nog even wat doen. Bij de levering van een bank kunnen namelijk een of meerdere kussens smaller of ronder lijken. Dit kan gebeuren omdat de zitvlakken en rugvlakken bij elkaar zaten gedrukt tijdens het transport. Maar geen paniek, even de kussens opschudden en ze hebben weer hun originele vorm terug! Zo, nu kun je lekker neerploffen! 
 

 

Tip #2 Regelmatig van zitplaats wisselen

Nu we het toch over neerploffen hebben; elke dag neerploffen op dezelfde plaats is geen slim idee. Dit klinkt misschien heel logisch, maar de meeste mensen hebben vaak toch hun favoriete plekje op de bank. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar om overal een gelijke stevigheid van de zitvlakken en kussens te behouden is het beter om geregeld op een andere plaats te gaan zitten. Bij zitplaatsen die verhoudingsgewijs vaker worden gebruikt kan namelijk kuilvorming en overmatige slijtage plaatsvinden. En dat wil je natuurlijk niet! 

Tip #3 Kussens opschudden of plooien met de hand verwijderen

Wist je dat de kussens van het zitvlak en de rugleuning zich aanpassen aan je lichaamsvorm? Zit natuurlijk hartstikke lekker, maar het oog wil ook wat! Er kunnen namelijk wat natuurlijke plooien in de stof komen. Om de bank weer als nieuw er uit te laten zien kun je twee dingen doen. Welke van de twee, dat is afhankelijk van de vulling van de kussens. 

 

Vulling met veren

Bij een vulling met veren, versneden of gemalen schuimrubber of siliconenvezels kun je de kussens weer opschudden. Voor een beter effect haal je de buitenbekleding er af en schud je het binnenste gedeelte even op. Vergeet niet de hoeken weer goed in de buitenbekleding te stoppen.

 

Vulling met schuimrubber  

Bij een vulling met massieve stukken schuimrubber gaat het allemaal nog wat makkelijker. Je wrijft gewoon met je hand over het oppervlak om zo de plooien te verwijderen. Simpel toch? Let er wel op dat tijdens de eerste drie maanden de vulling altijd iets zachter wordt. Dit is een normaal proces, dus geen zorgen als je bank wat zachter aanvoelt! 

Tip #4 Uit de zon

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en er is geen wolkje aan de lucht! Klinkt heerlijk toch? Voor je stoffen bank is dat wat minder fijn, want dit kan ervoor zorgen dat de stof gaat verbleken of verkleuren. Houd daarom rekening met de plaatsing van je nieuwe bankstel. Dit verschilt overigens per stofsoort. Sommige stofsoorten verkleuren minder dan andere stoffen bij directe blootstelling aan zonlicht. Wil je er zeker van zijn dat je een stofsoort met de minste kans op verkleuring in huis haalt, vraag dan even advies aan een verkoopmedewerker! 

 

 

Tip #5 Huisdieren

Hoe lief en leuk huisdieren ook zijn, soms is het geen goede combinatie met je stoffen bank. Kijk daarom uit met je hond of kat. De eenvoudigste oplossing is natuurlijk om ervoor te zorgen dat je hond of kat zo min mogelijk of niet op de bank gaat zitten, maar soms is dit niet te voorkomen. Voor een kat is een krabpaal een goed idee, maar vindt je kat alles leuk behalve de krabpaal? Probeer de moed niet op te geven! Zet de krabpaal bijvoorbeeld in de looproute naar buiten, met een beetje geluk zet de kat zijn nagels dan in de paal. Het afleren van krabben zal waarschijnlijk moeilijk gaan, maar wie weet gaan jouw kat en stoffen bank wel heel goed samen! 

Deze tips zullen zeker bijdragen aan het mooi houden van je nieuwe stoffen bank, maar met een beetje liefde voor je bank kom je natuurlijk ook al heel ver!