3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
28-01 Door: eLIVING

Tips voor het kiezen van de perfecte kledingkast

Kledingkasten vind je in verschillende soorten en maten en dat is maar goed ook. Elke kamer heeft weer een andere indeling en is ingericht in een andere stijl. Een kledingkast op de slaapkamer of juist een aparte kamer speciaal voor alle kleding. Waar een kast ook moet staan, de keuzes blijven hetzelfde! Wij geven je daarom tips waar je op kunt letten bij het kiezen van de perfecte kledingkast.

 

Kledingkasten op maat 

Eerder schreven we al over onze kledingkasten op maat. Hierin kun je ook lezen dat een kledingkast niet alleen voor opbergruimte  zorgt, maar dat een kast ook je kleding stofvrij houdt en beschermt tegen zonlicht. Bovendien geeft een mooie kledingkast ook direct sfeer aan je kamer. Multifunctioneel als je het ons vraagt! Maar waar let je nu op bij het kopen van een kledingkast?

Bij het kopen van een kledingkast gaat het net zoals bij andere meubels om smaak en om de beschikbare ruimte. Alleen moet een kledingkast ook nog functioneel zijn en genoeg ruimte bieden voor je kleding. Ontdek hieronder de tips en kom langs in onze winkel en stel zelf je kledingkast samen! De afmeting, de kleur, het soort deur en wel of geen spiegel: de mogelijkheden zijn eindeloos voor zowel de buitenkant als de indeling aan de binnenkant. 

 

Tip 1: Meet de ruimte

De beschikbare ruimte is misschien wel een van de belangrijkste punten bij de zoektocht naar een nieuwe kledingkast. De ruimte bepaalt immers hoe groot de kledingkast maximaal kan zijn. Plaats je de kledingkast in de slaapkamer of heb je een aparte kamer? Kijk waar je kledingkast komt te staan en meet de ruimte op. Vergeet hierbij niet de hoogte van de ruimte. 

Houd ook rekening met de ruimte om de kast heen. Is de ruimte voor de kast bijvoorbeeld groot genoeg voor openslaande deuren? Of leent de ruimte zich eerder voor een schuifdeur? Schuifdeuren zijn ruimtebesparend en erg geschikt voor als je minder plek hebt. Als je genoeg ruimte hebt, dan kun je uiteraard kiezen voor de optie die jij het mooiste of het fijnste vindt. 

 

Tip 2: Waar bestaat de garderobe uit?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook jouw of jullie garderobe speelt een belangrijk rol bij het kiezen van een kledingkast. De hoeveelheid kleding– al kun je natuurlijk altijd een grote opruiming doen – is deels bepalend,  maar ook het soort kleding. Niet alleen jurken, blouses en broeken, maar bijvoorbeeld ook kledingstukken die snel kreuken of lastig zijn op te vouwen. Op een gekreukelde jurk of blouse zit natuurlijk niemand te wachten. Bekijk daarom welke kledingstukken je wilt ophangen en welke je op een plank wilt leggen of in een lade. Vervolgens heb je nog de kleinere kledingstukken, zoals zwemkleding en sokken. Wil je hier laden voor of gebruik je mandjes om het overzichtelijk te houden?

 

Tip 3:  Welke stijl kledingkast?

Misschien wel het leukste deel om over na te denken bij het kopen van een nieuwe kledingkast. Welke interieurstijl past bij jou en jouw slaapkamer? En heb je een bepaald materiaal wat je erg mooi vindt? En wat dacht je van de kleur? Kies je voor een houten uitstraling of ga je voor wit, zwart of misschien wel een ander vrolijk kleurtje?  

 

Tip 4: It’s all about the details

Spiegels, verlichting, open vakken en handvatten: allemaal details waar je over na kunt denken en die in het verlengde van de stijl van je kledingkast liggen. Wil je bijvoorbeeld een spiegel als kastdeur, aan de binnenkant van de deur of ga je liever voor een losstaande spiegel? Een kledingkast met spiegel is ruimte besparend en een losstaande spiegel kun je makkelijk verplaatsen. Ook verlichting in de kast kan erg fijn zijn. Helemaal als je een ander niet wakker wil maken door de hele ruimte te verlichten. De verlichting in een kledingkast geeft namelijk voldoende licht om je kleding uit te zoeken, maar niet zoveel dat de hele kamer verlicht wordt.