3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
09-11 Door: eLIVING

Tips bij het kopen van een eettafel voor een kleine ruimte

Praktisch, groot genoeg voor extra visite, maar vooral knap en dan het liefst een die in een kleine ruimte past. Het lijkt misschien onmogelijk om een eettafel voor in een kleine ruimte te vinden, want waar moet je beginnen? Hoogste tijd voor enkele tips bij het kopen van een praktische, ruimtelijke, knappe eettafel die ook nog in een kleine ruimte past!

 

1. Het aantal zitplaatsen


Meters lange tafelbladen met ruimte voor je hele familie en meer. Dat klinkt natuurlijk geweldig – en dat is het ook. Maar, laten we het realistisch houden. Hoeveel zitplaatsen zou je minimaal willen hebben? Belangrijk is hierbij ook de ruimte waar de eettafel moet komen te staan.  Om comfortabel aan tafel te zitten kun je rekenen met minimaal 60 centimeter per zitplaats. Meer informatie hierover lees je in ‘Welke afmeting moet mijn eettafel hebben’ en ‘Aantal personen om een ronde tafel’.

 

2. Welke vorm eettafel


Misschien past die ene organische eettafel net niet helemaal lekker in jouw kleine ruimte, maar genoeg andere keuzes. Beloofd! Voor een kleine kamer kun je nog steeds kiezen uit een rechthoekige, vierkante of ronde eettafel. En heb je ook al aan een uitschuiftafel gedacht? Ideaal als je de ruimte optimaal wil gebruiken en zo nu en dan plek wil maken voor extra visite.

Een vierkante eettafel heeft  - net als een rechthoekige eettafel – het voordeel dat je de kopse kant tegen de muur aan kunt zetten. Bespaard weer ruimte. Als jouw visite komt, dan plaats je de tafel van de wand af en voilà: extra zitplaatsen. Ronde tafels kun je misschien niet tegen de muur plaatsen, maar de ruimte oogt wel een stuk groter! Bovendien maakt een ronde tafel het samenzijn nog gezelliger. Ga je voor een uitschuifbare eettafel, dan heb je in een handomdraai deze tafel uitgeschoven voor extra zitplaatsen.
3. Optisch groter en ruimtelijker


Over smaak valt niet te twisten, maar wil je een eettafel die de ruimte net wat groter en ruimtelijker laat lijken? Kies dan voor een eettafel met een dun tafelblad, een luchtig onderstel en in een lichte kleur. Dit hoeft overigens niet direct een witte tafel te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook een licht eikenhout tafelblad of HPL tafelblad in een lichte kleur.