3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
18-05 Door: eLIVING

Studio HENK eettafel ovaal

Eerder schreven we al over de eettafels van Studio Henk, maar ben je specifiek op zoek naar een ovale tafel? Laat dan zeker de ovale eettafel van Studio Henk niet aan je voorbij gaan. 

 

Studio HENK eettafel zelf samenstellen

Een rechthoekige eettafel of een ronde eettafel kennen we allemaal, maar wat dacht je van een ovale eettafel? Een ovale tafel is erg populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Een ovale tafel heeft zachte rondingen en vormt een echte blikvanger in je interieur.

Met de ovale tafel van Studio Henk kun je alle kanten op. Deze eettafel kun je namelijk helemaal naar eigen wens samenstellen. Zo kun je kiezen uit 7 verschillende onderstellen, van het bekende Butterfly onderstel tot het slanke Slim Co onderstel. Waarbij de metalen onderstellen verkrijgbaar zijn met een zwarte of witte afwerking. Het tafelblad is verkrijgbaar in eikenhout, walnoot en HPL. Bovendien kun je zelf de afwerking van het eikenhouten tafelblad kiezen en zijn er een groot aantal kleuren waarin het HPL tafelblad leverbaar is. Vergeet ook niet de randafwerking van het tafelblad  te kiezen. Voor de rand van het tafelblad kun je kiezen uit rechte hoeken of een verjongd afgronde hoek. Alsof dat nog niet genoeg keuze is kun je ook nog kiezen voor een bladdikte van 3 cm en 4 cm. Bij een eettafel met een lengte vanaf 280 cm wordt een bladdikte van 4 cm aangeraden. 

Afwerkingen tafelblad


Kleuren HPL tafelbladen Randafwerking tafelblad
 

Studio Henk eettafel kopen

Voordat je een tafel koopt, is het natuurlijk wel handig om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een tafel. Een eettafel moet je aanspreken, maar het is ook erg belangrijk om de ruimte die je hebt op te meten. 

Over het algemeen geldt dat een vierkante ruimte zich vaak goed leent voor een ronde tafel en een rechthoekige ruimte, je raadt het al, voor een rechthoekige tafel. Een ovale eettafel komt ook vaak goed tot zijn recht in een rechthoekige ruimte, maar een ovale tafel neemt net wat mee ruimte in dan een rechthoekige tafel. 

Wil je weten of een ovale eettafel in jouw ruimte past? Dan zou je idealiter het breedste stuk van de eettafel moeten nemen en daar aan beide kanten nog eens 60 à 70 centimeter bij op moeten tellen om voldoende ruimte te hebben om een stoel naar achteren te schuiven. Om ook genoeg loopruimte over te houden reken je nog eens 60 cm aan beide kanten. In totaal tel je dus ongeveer 240 cm bij de breedte van de eettafel op voor de ideale breedte van de kamer. Meer tips hierover lees je in "welke afmeting moet mijn eettafel hebben". Aantal personen aan een ovale Studio Henk tafel

De ovale tafel van Studio Henk begint met een lengte van 200 cm en een breedte van 120 cm. In dit geval zou is een ruimte van minimaal (200 + 140 + 120 =) 460 cm lang en (120 + 140 + 120 =) 380 cm breed perfect zijn. Natuurlijk is de hoeveelheid ruimte die je nodig hebt om een eettafel ook geheel persoonlijk en in de praktijk blijkt dat een tafel vaak ook prima in een kleinere ruimte kan staan. Misschien vind je het namelijk niet nodig om helemaal rond de eettafel te lopen. Wel moet je natuurlijk rekening houden met het feit dat je nog je stoel naar achteren moet kunnen schuiven om plaats te nemen.
 
Hoewel je net wat meer ruimte nodig hebt, krijg je daar ook weer meer zitplaatsen voor terug en creëer je net als met een ronde tafel nog meer gezelligheid. Dit komt omdat je met iedereen in contact staat en het gesprek centraal blijft. Hieronder vind je een overzicht  van hoeveel stoelen aan een ovale Studio Henk eettafel passen. De stoelen in dit voorbeeld hebben een breedte van 46,5 cm. De ruimte tussen het onderstel is afhankelijk van het type onderstel dat je kiest. 

Aantal zitplaatsen om een ovale tafel
 
De ovale tafels van Studio Henk zijn verkrijgbaar in de volgende afmetingen:

200 x 120 x 3 cm 
 
    260 x 120 x 3 cm
 
    350 x 150 x 4 cm
 
220 x 120 x 3 cm
 
    280 x 120 x 4 cm
 
    400 x 150 x 4 cm
 
240 x 120 x 3 cm
 
    300 x 120 x 4 cm