3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
24-03 Door: eLIVING

Zuiver stoel Albert Kuip Coffee

De ene drinkt zijn koffie het liefst zwart en de ander heeft liever een cappuccino. Dat veel mensen koffie drinken zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar wist je dat er elke dag wereldwijd meer dan 2,25 miljard kopjes koffie gedronken worden? Koffie is misschien wel het meest gedronken drankje en dat zorgt natuurlijk ook voor een enorme hoeveelheid afval.
 

Wat te doen met koffiedik?

Koffie afval, oftewel koffiedik kun je voor verschillende dingen gebruiken. Misschien heb je al eens gelezen over koffie gebruiken om de gootsteen te ontstoppen of om je tuin mooi tot bloei te laten komen. Het kan allemaal nog groter, want koffie kun je ook gebruiken bij het maken van een stoel. Een stoel? Ja, je leest het goed! Het is misschien niet het eerste wat je verwacht als je aan koffie denkt, maar Zuiver heeft het afval van koffie gebruikt voor de nieuwste Albert Kuip stoel! 

De kuip van de nieuwste Albert Kuip stoel bestaat namelijk uit maar liefst 42,5% koffieafval! Niet voor niets heeft de stoel daarom de naam Zuiver stoel Albert Kuip Coffee gekregen. De mooie bruine kleur van koffie komt terug in de kuip van de stoel en komt daardoor in verschillende interieurstijlen tot zijn recht. Dat de nieuwste iconische Albert Kuip stoel duurzaam is, dat kun je wel stellen. Maar er is meer.

 

 

Zuiver stoel Albert Kuip onderstel

Het onderstel van de Albert Kuip stoel wordt gemaakt van essenhout. Elk onderstel wordt gecontroleerd en de onderstellen met verkleuring of noesten worden er tussenuit gehaald en afgewezen. Niet omdat de onderstellen niet van goede kwaliteit zijn, maar omdat ze niet voldoen aan de uitstraling. Erg zonde vindt Zuiver, dus bedachten zij hier een oplossing voor. De onderstellen met verkleuringen of noesten krijgen een nieuw jasje. Ze worden zwart gemaakt en worden dan gebruikt voor de Albert Kuip Coffee

Heb jij al kennis gemaakt met de meest duurzame Zuiver stoel tot nu toe?