3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-03 Door: eLIVING

De mooiste slaapkamer verlichting

Slaapkamerverlichting is niet alleen praktisch, maar is ook een echte sfeermaker. 

Het komt vaak genoeg voor dat een slaapkamer meerdere functies heeft. Zo wordt de slaapkamer niet alleen gebruikt om te slapen, maar ook om aan te kleden of om te studeren of werken. Goede slaapkamerverlichting is daarom belangrijk en tegelijkertijd zorgt verlichting ook voor sfeer in een slaapkamer! 

 

Maak een lichtplan voor de slaapkamer

Misschien heb je al eens een lichtplan voor de woonkamer gemaakt, maar ook voor de slaapkamer is een lichtplan erg handig. Helemaal als een slaapkamer meerdere functies heeft. Een lichtplan is een plattegrond waarop je aangeeft waar de verlichting moet komen. Heb je bijvoorbeeld een bureau in de slaapkamer staan? Dan heb je ook daar verlichting nodig. Bekijk hier hoe je in 7 stappen een lichtplan maakt

 

Verlichting voor de slaapkamer

Voor elke slaapkamer is het in ieder geval belangrijk om basisverlichting te hebben die de hele ruimte verlicht, zoals een plafondlamp. Bij binnenkomst heb je dan direct zicht op de hele ruimte. Handig als je de slaapkamer wil schoonmaken of als je iets zoekt. Naast basisverlichting wordt verlichting ook ingedeeld in bijvoorbeeld functionele verlichting en sfeerverlichting. Met de 7 stappen weet je zeker dat je geen lamp vergeet! 

 

Lamp voor nachtkastje


 

Hanglamp boven nachtkastje 

Wandlamp slaapkamer


 

Hanglamp slaapkamer