3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-12 Door: eLIVING

Een bank met losse kussens of vaste kussens?

Ben je op zoek naar een nieuwe bank, maar twijfel je tussen een bank met losse kussens of vaste kussens? Wij hebben de verschillen voor je op een rijtje gezet.

 

De uitstraling van een bank

Het kopen van een nieuwe bank is smaakgevoelig en persoonlijk. De keuze tussen een bank met losse kussens en een bank met vaste kussens is dat ook. Een bank met vaste kussens heeft vaak een moderne en strakke uitstraling terwijl een bank met losse kussens vaak als knus wordt gezien. Beide banken komen in verschillende interieurstijlen tot hun recht. 

 

Het zitcomfort van een bank

Een ander verschil tussen een bank met losse kussens en vaste kussens is het zitcomfort. In vergelijking met een bank met losse kussens zit een bank met vaste kussens net wat steviger. Hierdoor kun je een actievere houding aannemen dan op een bank met losse kussens. Daar tegenover staat een bank met losse kussens die uitnodigt om onderuitgezakt te gaan zitten. Op een bank met losse kussens zak je vaak wat dieper weg dan op een bank met vaste kussens. Sommige banken met losse kussens worden daarom ook plofbanken genoemd. 

De voorkeur voor een stevige of zachte bank is erg persoonlijk. Kijk daarom altijd hoe je zelf het liefste op de bank zit – of misschien wel ligt – als je thuiskomt. Lig je het liefst lekker languit op de bank of heb je liever een stevige bank waar je ook in een actieve houding kunt zitten? 

 

Langer genieten van een nieuwe bank

Een bank met losse kussens wil je natuurlijk zo luchtig mogelijk houden. Het opkloppen van de kussens zorgt ervoor dat de bank zijn vorm niet verliest en de kussens niet teveel inzakken. De vulling kan namelijk gaan samenklonteren door veelvuldig gebruik. Door het opkloppen of opschudden van kussens wordt de vulling weer luchtig en wordt de levensduur van een bank verlengt. Bij een bank met vaste kussens is dit natuurlijk niet mogelijk, maar je kunt de stof wel gladstrijken met je hand. Hierdoor krijgt een bank weer een nieuwe uitstraling.

Een vlek op een nieuwe bank is natuurlijk ook niet wat je wilt. Gelukkig kun je bij aankoop van een nieuwe bank met losse of vaste kussens Protexx textielbescherming aanschaffen. Dit is een vlekkenservice spray inclusief drie jaar vlekkenservice. Een nieuwe bank is hiermee beschermd tegen vlekken en hierdoor kun je nog langer genieten van een nieuwe bank!