3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 20:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-08 Door: eLIVING

Vloerkleden als sfeermaker

Het effect van vloerkleden wordt zo nu en dan wel eens onderschat bij het inrichten van een interieur. Onrecht, want vloerkleden zijn echte sfeermakers. Een vloerkleed in huis is namelijk zoals een kers op een taart. Het is precies datgene wat je interieur compleet maakt. 

Vloerkleden in huis


Niet alleen in de winter, maar eigenlijk gedurende alle jaargetijde is een vloerkleed een goede toevoeging aan je interieur. Vloerkleden zijn een feestje voor je voeten. Heerlijk zacht en warm. Maar ook voor het oog zijn vloerkleden een feestje. Je interieurstijl aanpassen aan vloerkleden is daarom ook niet nodig, want vloerkleden zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, kleuren en patronen. Kies bijvoorbeeld voor een rotan vloerkleed in een bohemian interieur of ga voor een zacht velvet vloerkleed in een hotel chique interieur. Maar ook als je een wabi sabi of Japandi interieurstijl hebt, dan vind je genoeg bijpassende vloerkleden.

Wist je dat vloerkleden ook erg geschikt zijn als je de akoestiek in huis wilt verbeteren? Een vloerkleed is namelijk geluiddempend en daar worden onderburen of huisgenoten alleen maar blij van! Maar het allerbelangrijkste is misschien toch wel dat een vloerkleed je interieur compleet maakt. Of het nu de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer is. 

 

Een vloerkleed in de woonkamer


Met een vloerkleed geef je direct een andere uitstraling aan je woonkamer. Een vloerkleed verbindt verschillende meubels met elkaar voor een samenhangend geheel. Je kunt het vloerkleed zo neerleggen dat de poten van de meubels niet op het vloerkleed staan, dat alleen de voorste poten op het vloerkleed staan of dat alle poten op het vloerkleed staan. Elke manier zorgt weer voor andere uitstraling. Welk formaat vloerkleed je nodig hebt, dat lees je hier.

De woonkamer is ook de ideale plek om twee vloerkleden te combineren. We hebben het dan over vloerkleed-layering. Handig als je niet kunt kiezen of als je gewoon meer karkater gezellig in de woonkamer wilt. 

 

Een vloerkleed in de eetkamer


De eetkamer is een plek waar je samenkomt en geniet van heerlijke maaltijden, gezellige spellen en goed gezelschap. Met een vloerkleed in de eetkamer maak je het geheel nog gezelliger. En wist je dat een vloerkleed in de eetkamer de illusie kan geven dat deze ruimte groter is dan deze werkelijk is? Dit geldt vooral bij een lichtgekleurd vloerkleed met een subtiel patroon. Kies je voor een vloerkleed onder de eettafel? Vergeet dan niet om rekening te houden met de het formaat vloerkleed.

  

Een vloerkleed op de slaapkamer


Stel je voor dat je uit bed stapt en je voeten op een warm en zacht vloerkleed landen in plaats van op een koude grond? Dan wordt opstaan opeens een stuk aangenamer. Een vloerkleed op de slaapkamer zorgt niet alleen voor warme voeten, maar kan ook veel aan de sfeer in de slaapkamer doen. De slaapkamer is namelijk een plek waar we tot rust komen en een vloerkleed kan hierbij helpen. Kies voor een vloerkleed dat het beste bij de stijl van de slaapkamer past. Dit kan een rustgevende kleur zijn, maar ook een opvallende en levendige kleur. Met een vloerkleed gedeeltelijk onder het bed creëer je een knusse sfeer op de slaapkamer. 

 

Een vloerkleed op de kinderkamer

 
Wat je nodig hebt voor een gezellige kinderkamer? Een vloerkleed natuurlijk! Net als in de woonkamer is het ook in de kinderkamer een onmisbaar element. In de kinderkamer kun je nog meer losgaan met leuke prints, felle kleuren of schattige dierenkoppen. Combineer een vrolijk vloerkleed met een van de LifeTime kinderbedden en een saaie kinderkamer is verleden tijd. Direct inspiratie op doen? Ontdek hier de leukste kinderkamers op een rij.

 

Vloerkleden voor buiten

 
Is je interieur binnen helemaal voorzien van gezellige en warme sfeermakers, maar kan je tuin of balkon nog wat liefde gebruiken? Kijk dan ook eens naar vloerkleden voor buiten. Deze vloerkleden zijn speciaal ontwikkeld voor buitengebruik en kunnen daarom ook tegen de Nederlandse weersomstandigheden! De vloerkleden van Fatboy zijn bijvoorbeeld UV bestendig, waardoor de kleuren na heel wat zonuren nog altijd even mooi zijn als toen je het vloerkleed kocht. En dat is toch precies wat je wilt?