3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
06-04 Door: eLiving

7 Tips om je tuin gezellig te maken

1.      Go green: planten en bloemen

Wat is een gezellige tuin zonder planten en bloemen? Met planten en bloemen maak je je tuin niet alleen gezelliger, maar je creëert ook meteen leven in je tuin. Vooral gekleurde bloemen fleuren je tuin enorm op en dat geeft zeker gezelligheid! Zijn je groene vingers ver te zoeken? Dan kun je natuurlijk ook altijd voor kunstplanten gaan. Tegenwoordig zijn deze bijna niet meer van het echt te onderscheiden.

 

2.      Sierkussens: kleine items, grote impact

Ja zeker kan het zo gemakkelijk zijn! Met sierkussens zorg je in een handomdraai voor meer gezelligheid. Gooi wat leuke vrolijke kussens op je lounge set, stoel of tuinbankje en je tuin ziet er opeens zoveel anders uit. Sierkussens zijn er in alle kleuren en maten, dus zoek je favoriete zomerse kleuren op en je kunt van start.

 

3.      Voetjes op de vloer: vloerkleden voor buiten

Vloerkleden maken het niet alleen binnen gezellig, maar ook buiten! Met de Fatboy vloerkleden voor binnen én buiten weet je zeker dat je goed zit. Deze vloerkleden hebben allemaal bijzondere patronen en verrassende details. Neem bijvoorbeeld de Non-Flying vloerkleed. Deze vloerkleden hebben allemaal de kenmerkende knopen aan de zijkant, waardoor je het formaat van je vloerkleed eenvoudig zelf bepaald! 


 

4.      Licht in de duisternis: verlichting voor buiten

Niets fijner dan dat je ook na zonsondergang nog heerlijk van je tuin kunt genieten. Een beetje verlichting kan dan geen kwaad. Verlichting voor buiten is niet alleen functioneel, maar ook nog eens erg gezellig. En wist je dat je voor de meeste lampen van Fatboy niet eens een stopcontact buiten hoeft te hebben of een gat in de muur hoeft te boren? De hanglamp Bolleke van Fatboy hang je bijvoorbeeld eenvoudig aan een tak en laad je binnen op. Ook de Edison the Petit is draadloos en dit kleine lampje neem je overal mee naar toe.  Bekijk hier meer sfeervolle buitenverlichting die ook jouw tuin gezelliger kunnen maken.

 

5.      De bloemetjes buiten zetten: bloempotten

We gaven je al de tip dat bloemen en planten een tuin gezellig maken, maar ook de juiste bloempotten geven sfeer aan een tuin. Kies een aantal bloempotten in vrolijke kleuren of leuke patronen en zet ze verdeeld neer in je tuin. Laat de zon maar komen!

 

6.      Decoratie aan de wand en op tafel

Ook decoratie geeft je tuin op een snelle manier een hele andere uitstraling. Stijlvolle wanddecoratie voor aan de schutting of muur, maar ook vaasjes, kandelaars en manden zorgen voor gezelligheid.

 

7.      Een parasol voor een fijn schaduwplekje

Een zonnige dag is natuurlijk heerlijk, maar verkoeling in de schaduw kun je eigenlijk ook niet missen. Met een parasol creëer je niet alleen een schaduwrijk plekje in de tuin, maar het maakt je tuin ook nog gezellig!