3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag gesloten
ONLINE 24/7 OPEN
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
19-07 Door: eLiving

Het combineren van bijzettafeltjes doe je zo!

Zoveel bijzettafeltjes en zoveel keuze. Waar moet je nu beginnen bij je zoektocht naar de perfecte combinatie bijzettafeltjes? Lees snel verder en ontdek de beste tips.

 

Multifunctionele bijzettafeltjes

Verschillende bijzettafeltjes bij elkaar in plaats van één salontafel ziet er niet alleen leuk en speels uit, maar het is ook nog handig als je even één tafeltje dichterbij wilt zetten. In een handomdraai verplaats je het tafeltje en je zet hem ook weer zo terug. Heb je even snel een nachtkastje nodig? Ook dan kun je jouw bijzettafeltje uit de woonkamer pakken. Bovendien kun je blijven combineren en vernieuwen, want een bijzettafeltje in huis heb je zo verandert. Flexibeler dan dit wordt het niet!

 

1.       Combineer dezelfde vormen met elkaar

Het ligt misschien voor de hand, maar bij het combineren van verschillende bijzettafeltjes creëer je rust en eenheid door dezelfde vorm te kiezen. Een vierkant tafeltje combineren met een rond tafeltje kan namelijk voor een erg onrustige sfeer zorgen. Je kunt daarom beter of ronde tafeltjes of vierkante tafeltjes met elkaar combineren.


 

2.       Verschillende hoogtes combineren

Wil je graag een speels effect creëren? Zoek dan bijzettafeltjes van verschillende hoogtes. Er zijn genoeg verschillende bijzettafeltjes verkrijgbaar die al een mooie eenheid met elkaar vormen, doordat ze afgezien van de hoogte identiek aan elkaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de ronde bijzettafeltjes Dendron, Pepper, Cupid, maar ook vierkante bijzettafeltjes, zoals Metallic, Mellow of Saffra.


 

3.       Verschillende hoogtes én kleuren combineren

Ook als bijzettafeltjes in hoogte én kleur verschillen kunnen ze samen een mooi geheel vormen. Neem bijvoorbeeld bijzettafeltjes  Enamel of Alim. Deze tafeltjes verschillen naast hoogte ook in kleur van elkaar. Bijzettafeltjes Enamel beschikt over drie pastelkleuren die goed met elkaar combineren en bijzettafeltjes Alim zijn allemaal voorzien van een ander metaal.


 

4.       Verschillende materialen combineren

Voor de echte durfal kun je natuurlijk ook helemaal zelf aan de slag gaan en op zoek gaan naar drie unieke bijzettafeltjes die samen een mooie combinatie vormen. Voor een mooi en rustig geheel is het wel van belang dat de bijzettafeltjes dezelfde vorm hebben. Hierna kun je kijken naar verschillende hoogtes en verschillende materialen, maar zorg wel dat de materialen mooi met elkaar combineren en dat het niet te rommelig wordt. De juiste balans vinden is hierbij belangrijk.