3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
06-05 Door: eLiving

DIY: Speelgoedkist met foto's

Speelgoedkisten zijn er in verschillende soorten en maten. Maar wat dacht je van een speelgoedkist met een paar leuke persoonlijke foto’s of mooie afbeeldingen? En het leuke is: je maakt het eenvoudig zelf! Je leest hieronder hoe!

 

Wat heb je nodig?

- een houten opbergkist
- een paar leuke foto’s of afbeeldingen op papier
- een kwast
- Mod Podge of een soort gelijke lijm
- een handdoek

 

#1 Schoon, vetvrij en droog

Niet het leukste werk, maar wel heel belangrijk! Haal je opbergkist leeg (als er nog spullen inzitten) en zorg dat de plek waar je de foto of afbeelding op wilt plakken schoon, vetvrij en droog is. Zo weet je zeker dat de foto of afbeelding goed blijft plakken!

 

#2 Print een foto

Zoek een leuke foto of afbeelding uit die je op de opbergkist wilt hebben. Print deze foto uit op standaard papier (dus geen fotopapier) en knip deze vervolgens uit. Tip: let op met teksten, de foto of afbeelding komt namelijk in spiegelbeeld op de opbergkist.

 

#3 Lijmen

Pak een kwast en smeer de foto of afbeelding in met een royale laag Mod Podge. Je kunt ook witte lijm mengen met dezelfde hoeveelheid water voor een verdunde witte lijm. Dit geeft hetzelfde effect. 

 

#4 Plakken maar

Plak de foto of afbeelding op de houten opbergkist. Strijk de afbeelding goed glad. Door alle luchtbellen glad te strijken zorg je ervoor dat je straks geen stukjes uit je foto of afbeelding mist. Laat de foto of afbeelding minimaal één nacht drogen.

 

#5 Je persoonlijke speelgoedkist met foto's

Leg een vochtige handdoek voor ongeveer 10 á 15 minuten op de foto die je op de opbergkist hebt geplakt. Het papier kun je hierna voorzichtig met je vingers verwijderen. Vervolgens kun je ter bescherming nog een laagje Mod Podge of verdunde lijm over de afbeelding strijken. Voilà! Je hebt een opbergkist omgetoverd tot een speelgoedkist met foto's!