3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
21-06 Door: eLIVING

5x Combineren met een grijze bank

Kleuren combineren met een grijze bank hoeft niet moeilijk te zijn, want grijs combineert met heel veel kleuren en met verschillende woonstijlen. Een grijze bank is daarom een goede basis voor in de woonkamer en vanuit hier kun je vrijwel alle kanten op! We laten je zien welke kleuren mooi bij een grijze bank staan.

 

Grijze banken

Een groot aantal banken is verkrijgbaar in een grijze kleur. Dat is natuurlijk niet voor niets, want het is een populaire kleur! Een grijze bank is tijdloos en geeft een neutrale uitstraling aan je interieur. Hoewel je een grijze bank misschien wat veilig en saai vindt, kun je juist knallen met verschillende kleuren accessoires, sierkussens, plaids, vloerkleden en een leuke kleur op de muur. Door deze kleine aanpassingen heb je meteen een hele andere uitstraling in huis, zonder dat je weer een nieuwe bank hoeft te kopen! Ook handig als je vaak dingen wilt veranderen in huis.

 

Een grijze bank in een ton-sur-ton interieur

Voor een rustige uitstraling in huis kun je diverse grijstinten met elkaar combineren. Hierdoor gaat je grijze bank mooi op in je interieur en krijg je een ton-sur-ton effect. Probeer verschillende materialen te combineren voor een spannend effect.

 

Een grijze bank combineren met blauw

Een van de kleuren die goed met grijs samengaat is blauw. Voor een chique uitstraling is een donkerblauwe kleur erg mooi en in combinatie met een lichtgrijze bank zorgt dit voor een mooi evenwicht. Zet een lichtgrijze bank bijvoorbeeld voor een donkerblauwe muur of combineer de bank met verschillende soorten donkerblauwe sierkussens.

Liever wat lichter, rustiger en koeler? Kies dan voor een lichtere kleur blauw. Ook hier kun je weer alle kanten mee op. Houd de muur achter de bank wit of ga juist voor een zachte blauwe kleur en combineer met leuke sierkussens, een plaid en een vloerkleed.


 

Een grijze bank combineren met groen

Net als blauw past ook de kleur groen perfect bij een grijze bank. De kleur groen komt terug in verschillende woonstijlen. Zo kun je bijvoorbeeld een grijze bank gemakkelijk combineren met een urban jungle stijl. Hang bijvoorbeeld een urban jungle behangetje op en combineer dit met groene sierkussens met palmbladeren en natuurlijk je favoriete planten.
  


Ben je meer een liefhebber van een stoere en industriële stijl? Dan kun je een grijze bank goed combineren met een olijfgroene of donkergroene muur. Voeg hier wat robuust houten en zwarte metalen items aan toe en je hebt direct een andere sfeer in huis. 

Ook een zacht groene kleur combineert mooi met een grijze bank. Wil je het net allemaal wat spannender? Combineer het groen dan ook met wat okergele sierkussens. Succes gegarandeerd!

  

Een grijze bank in interieur met pasteltinten

In dit kleurenpalet kun je het beste kiezen voor lichtgrijze bank, omdat dit goed combineert met de lichte pastelkleuren. Ook in een Scandinavisch interieur kun je pastelkleuren mooi combineren. In combinatie met licht eikenhouten items maak je de uitstraling helemaal af. Dit kan bijvoorbeeld met een leuke salontafel of bijzettafel, maar ook met een kast of dressoir. Benieuwd naar een bank in Scandinavische stijl? Kijk dan eens naar bank Egsmark.

 

 

Een grijze bank in een wit met zwart interieur

Natuurlijk hoef je een bank niet altijd met kleuren te combineren. Een grijze bank staat ook ontzettend goed in een modern zwart-wit interieur. Een zwart-wit interieur hoeft bovendien niet kil en koud te zijn. Door met verschillende vormen en materialen te spelen creëer je een fijne en warme sfeer! 



Grijze banken bij eLIVING


Benieuwd naar alle grijze banken uit de eLIVING collectie? Neem dan alvast een kijkje online. Hier vind je een groot deel van onze banken collectie, maar voor alle kleurmogelijkheden per bank kun je het beste even in onze winkel langskomen. We vertellen je graag over alle mogelijkheden!