3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
06-03 Door: eLIVING

Marmeren salontafels combineren

Wat is marmer? 

Marmer is een natuursteen met een bijzondere uitstraling die we al sinds de klassieke oudheid in beeldhouwkunst zien. Het wordt gewonnen uit kalksteen en is populair om meerdere redenen. Het glanzende natuursteen heeft een luxe uitstraling. Niet voor niets zie je marmer vaak terug in statige gebouwen, luxe badhuizen of hotels. Het is een materiaal waarmee gepronkt mag worden. Maar deze natuursteen heeft meerdere charmes. Elk stuk marmer heeft namelijk een unieke adertekening en ook het kleurverloop verschilt. Met een marmeren meubelstuk weet je dus zeker dat je iets unieks in huis haalt.  

 

Marmer in verschillende kleuren

Het bekendste marmer is toch wel het klassieke witte marmer met zijn grijze aders. Het oogt fris, laat de ruime groter lijken en combineert bij vrijwel elke interieurstijl en bij elk interieur. Maar, marmer is natuurlijk niet alleen verkrijgbaar in wit. Het prachtige natuursteen is ook verkrijgbaar in grijs, beige, roze en zelfs groen. Stuk voor stuk prachtige trendkleuren die je interieur een trendy en chique uitstraling geven. 

Marmeren salontafels combineren in je interieur

Een marmeren salontafel is enorm populair en ook (meerdere) marmeren bijzettafeltjes als vervanger van een salontafel. Het geeft een luxe uitstraling aan je interieur en door de verschillende kleuren marmer zijn de combinaties eindeloos.
 
Marmer in een elegant chic interieur
Het is niet moeilijk te raden dat een marmeren salontafel perfect in een elegant chic woonstijl past. Marmer is al een elegant en luxe product met een glanzende uitstraling. Hierdoor vloeit een marmeren salontafel naadloos in deze woonstijl over. Combineer met een rijke velvet stof of gouden accessoires voor nog meer luxe.

Marmer in een modern interieur

Marmeren salontafels combineren ook erg goed in een modern interieur. Een modern interieur is vaak voorzien van strakke lijnen en luxe materialen. Eigenschappen die een marmeren salontafel ook heeft! Combineer een marmeren salontafel in een modern interieur met zwarte metalen items en met zachte materialen.
 
Marmer in een Bohemian interieur
In een Bohemian interieur bevinden zich veel natuurlijke materialen en natuurlijke tinten. Het natuurlijke materiaal marmer komt hier daarom ook goed tot zijn recht. Combineer het marmer met verschillende soorten hout voor een natuurlijke balans.
  
Marmer in een Scandinavisch interieur

Deze woontrend is luchtig, licht, maar ook tijdloos. Door de lichte kleuren heeft een Scandinavisch interieur een rustige uitstraling. Het gebruik van lichte tinten zorgt ervoor dat wit marmer bijvoorbeeld erg goed aansluit bij deze interieurstijl.
 
Marmer in een Art Deco interieur 
Klassieke elementen stelen de show in een Art Deco interieur en dan hebben we het nog niet over het kleurgebruik gehad. Kies bij een Art Deco interieurstijl voor een diepgroene of bruine marmeren salontafel of bijzettafel. Combineer dit met kekke printjes en messing accessoires.

Marmer in een minimalistisch interieur 
In de verlenging van een modern interieur zien we een minimalistisch interieur ook steeds vaker terugkomen. Deze interieurstijl wordt vaak gecombineerd met een moderne interieurstijl. Strakke vormen en ingetogen kleuren maken deel uit van een minimalistisch interieur. Een vierkante of rechthoekige marmeren salontafel of bijzettafel komt hierdoor perfect tot zijn recht. 

 

Marmer combineren met andere materialen

Het komt door de glanzende uitstraling van marmer dat dit natuurproduct ook wel eens als kil of koud wordt gezien. Dit kun je voorkomen door marmer te combineren met zachte en warme materialen, zoals een wollen vloerkleed of hout. Ook velvet of een mooie teddy stof kun je perfect combineren met marmer. En wil je wat extra luxe toevoegen? Kies dan voor een marmeren salontafel met een gouden onderstel. 

 

Marmeren salontafels onderhouden

Marmer is een poreus natuurproduct, vrij zacht en krasgevoelig, en wordt gewonnen uit kalksteen. Gebruik dus geen schuurspons of harde doeken voor het reinigen van marmer. Een marmeren salontafel of bijzettafel reinig je voorzichtig met een zachte doek, lauwwarm water en een speciaal reinigingsmiddel voor natuursteen. Agressieve reinigingsmiddelen kunnen namelijk het marmer beschadigen. Bij vochtige vlekken is het belangrijk om de salontafel snel met een zachte doek droog te maken, omdat deze snel in het marmer kunnen trekken.

 

Meer marmer in je interieur?

Naast marmeren bijzettafels en salontafels vind je nog veel meer meubels en woonaccessoires van marmer. Benieuwd hoe je marmer toevoegt aan je interieur? Dat lees je hier. Wil je een groot oppervlakte van marmer? Kijk dan eens naar een marmeren eettafel. Voeg je liever subtiel meer marmer aan je interieur toe? Kies dan eens voor een marmeren vaas, een marmeren klok of een marmeren onderzetter. Laat je inspireren en voorzie jouw interieur ook met een beetje luxe!