3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
19-04 Door: eLIVING

Welk nachtkastje past bij jouw boxspring?

Een boxspring is natuurlijk erg functioneel, maar tegelijkertijd is het ook een blikvanger op je slaapkamer. Om het geheel nog functioneler en stijlvoller te maken kan een nachtkastje bij een boxspring niet ontbreken. Maar, welk nachtkastje past bij jouw boxspring?

 

De hoogte van een nachtkastje

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een nachtkastje is misschien wel de hoogte van het kastje in vergelijking tot je bed. Je wilt gemakkelijk bij je spullen kunnen. Met een nachtkastje dat te laag is, kan het zijn dat je je ver moet uitrekken om bij je spullen te komen. Bij een nachtkastje dat te hoog is, kan het juist weer ongemakkelijk zijn om hier dingen op neer te leggen of op te pakken. Wat is dan wel de ideale hoogte van een nachtkastje? Dat is als de bovenkant van het nachtkastje dezelfde hoogte heeft als de bovenkant van je matras. Deze hoogte zorgt ervoor dat je gemakkelijk bij je spullen kunt, zonder dat je je teveel hoeft uit te rekken of andere oncomfortabele houdingen moet aannemen. 

 

De hoogte van een nachtkastje bij een boxspring

De hoogte van een nachtkastje kun je dus het beste afstemmen op de hoogte van je bed. Een boxspring is vaak hoger dan bijvoorbeeld een bed frame met matras. Een boxspring bestaat namelijk vaak uit pootjes, een matrasbodem, een matras en eventueel een topper. Met zoveel comfortabele lagen kun je je voorstellen dat het praktischer is om een hoger nachtkastje te kiezen in vergelijking tot een nachtkastje dat je bij een bed frame met enkel een matras kiest. De ideale hoogte van een nachtkastje voorbij een boxspring ligt daarom tussen de 50 en 70 centimeter. 

 

De grootte van een nachtkastje

Naast de hoogte is het formaat van een nachtkastje ook iets om rekening mee te houden. Als het formaat van een nachtkastje in verhouding staat tot de boxspring, dan heb je de juiste balans voor een rustgevende uitstraling. Een nachtkastje dat heel klein is in verhouding tot je bed kan hierdoor nog kleiner lijken en wegvallen in het totale plaatje. Aan de andere kant zorgt een groot nachtkastje dat niet je bed, maar het nachtkastje de blikvanger van de slaapkamer word. 

 

De functionaliteit van een nachtkastje

Bij het kiezen van een nachtkastje kun je ook op de functionaliteit letten. Wil je alleen wat spullen, zoals een wekker en lamp, op het nachtkastje plaatsen? Of wil je ook graag opbergruimte naast je bed hebben? In het laatste geval kun je overwegen om voor een nachtkastje met een open plank of voor een nachtkastje met een of meerdere laden te kiezen.  


 

De stijl van een nachtkastje

Een ander belangrijk punt is natuurlijk de stijl van een nachtkastje. Dit meubelstuk is misschien wel klein, maar het maakt wel de slaapkamer compleet. Gelukkig vind je tegenwoordig nachtkastjes in alle verschillende interieurstijlen, waardoor je altijd wel een nachtkastje vindt die bij jou smaak en stijl past. 

 

Een alternatief voor een nachtkastje

Ben je op zoek naar een uniek en misschien wel creatief alternatief voor een nachtkastje? Wij hebben zes alternatieven voor een nachtkastje op een rijtje gezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bijzettafeltje, een kruk of trolley! En heb je niet veel ruimte naast je bed? Overweeg dan eens een wandplank of wandlampjes, zodat je geen vloerruimte mist!