3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
13-02 Door: eLIVING

Een bank midden in de woonkamer

Stel je eens voor: een bank als het stralende middelpunt van de woonkamer. Het lijkt misschien een gewaagde keuze, maar het plaatsen van een bank in het midden van de woonkamer heeft verschillende voordelen. Perfect als je eens wat anders wilt proberen of als je een grote woonkamer hebt. 

 

Uitnodigende sfeer in de woonkamer

Vaak worden banken strak tegen een muur geplaatst, maar dat kan natuurlijk ook anders! Als je een bank in het midden van de woonkamer plaats, dan creëer je een uitnodigende en open sfeer. Het nodigt uit en je kunt ook naar andere zichtpunten in de kamer kijken dan alleen naar de televisie. Richt de bank bijvoorbeeld naar een raam, zodat je kunt genieten van de omgeving buiten en het daglicht. 

 

Creëer ruimtelijkheid 

Alle meubels strak tegen de wand aanzetten helpt niet om een kamer ruimtelijk te maken. Integendeel. Het kan erg ongezellig aanvoelen en het kan juist de ruimte kleiner laten lijken. Dit effect is hetzelfde bij kleinere ruimtes. Bij een kleinere kamer heb je misschien niet de ruimte om een bank midden in de woonkamer te plaatsen, maar het maakt al verschil als je de meubels slechts enkele centimeters van de muur plaatst. Zo creëer je een ruimtelijk effect en de kamer lijkt groter. Met een bank midden in een woonkamer zorg je dus voor meer ruimtelijkheid en je maakt optimaal gebruik van de beschikbare ruime. 

 

Een bank mag gezien worden

Bij de zoektocht naar een bank zoek je vaak naar de perfecte combinatie van comfort en jouw (interieur)stijl. En als je eenmaal de perfecte bank hebt gevonden, dan wil je hem toch wel in de spotlights zetten? Een bank mag gezien worden en als je een bank midden in de woonkamer zet, dan weet je zeker dat de bank van alle kanten bewonderd kan worden! 

 

De ruimte splitsen

Heb je een grote woonkamer of een grote woon-en eetkamer? Ook dan is een bank in het midden van de kamer een goed idee! Op deze manier kun je namelijk de ruimte splitsen en creëer je twee gezellige gedeeltes. Een ruimte waar je lekker aan de eettafel kunt eten en een ruime waar je lekker op de bank neer kunt ploffen. 

 

Flexibiliteit in opstelling

Wil je juist de ruimtes met elkaar verbinden? Kies dan bijvoorbeeld voor een elementenbank ofwel modulaire bank. Een modulaire bank biedt veel voordelen, omdat je de elementen op alle mogelijke manieren met elkaar kunt combineren. Plaats de elementen met de rugleuningen tegen elkaar aan, zodat je vanuit elke zitplaats weer een ander deel van de ruimte ziet!

Met een elementenbank kun je de opstelling ook weer gemakkelijk veranderen. Wil je de ruimtes weer scheiden? Dan kun je de elementen traditioneel naast elkaar plaatsen of op hele andere manieren aan elkaar koppelen. In tegenstelling tot een bank die tegen de muur staat, kun je met een bank midden in de woonkamer alle kanten op!