3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-08 Door: eLIVING

Protexx: vlekken uit je bank verwijderen doe je zo

Als je een nieuwe stoffen bankfauteuil of stoel aanschaft, dan wil je natuurlijk niet dat er vlekken in komen. Een ongelukje zit in een klein hoekje en voor je het weet heb je toch opeens een vlek in je stoffen meubel. Gelukkig kun je bij ons bij aanschaf van een nieuwe bank  Protexx textielbescherming met 3 jaar vlekkenservice aanschaffen. Wat dat precies is, dat lees je hier.

 

Protexx

Bij het aanschaffen van een nieuwe bank of ander meubel bekleed met textiel kun je bij eLIVING kiezen voor Protexx textielbescherming met 3 jaar vlekkenservice. Deze Protexx service kun je alléén aanschaffen in combinatie met een nieuw meubel
De Protexx textielbescherming is een complete set om jouw nieuwe stoffen meubels te beschermen tegen vlekken. De set bevat afhankelijk van het aantal zitplaatsen:

1x Textielbeschermer (spray)
1x Textielreiniger  
1x Witte poetsdoek.
1. Protexx textielbescherming 2 zitplaatsen

 

2. Protexx textielbescherming 5-7 zitplaatsen


Hoe werkt Protexx textielbescherming met 3 jaar vlekkenservice?

In de meeste gevallen trekt een vlek vrijwel direct in elke vezel van de stof. Hierdoor krijg je een stoffen bank vaak niet meer schoon. Als je de Protexx textielbeschermer op jouw nieuwe stoffen bank of meubelstuk hebt gespoten, dan blijft de vlek op de stof liggen en kun je gemakkelijk de vlek van jouw meubelstuk verwijderen. 

Je kunt dit vergelijken met een druppel water op een doek. Als je op een stoffen doek een druppel laat vallen, dan wordt de druppel meteen opgezogen door de stof. Is de stoffen doek ingespoten met Protexx, dan blijft de druppel liggen en kun je de druppel verwijderen. Dit komt omdat de Protexx spray zich om elke vezel van het textiel hecht. Daarnaast krijg je ook nog drie jaar lang een vlekkenservice. Dit houdt in dat een servicedienst bij jou thuis langskomt als je zelf de vlek er niet uit krijgt. Zij beoordelen de vlek en zorgen dat jouw meubelstuk op een professionele wijze weer vlekvrij wordt gemaakt. Deze service is 3 jaar geldig en geldt vanaf het moment dat je jouw meubelstuk thuis hebt staan.

 

Tegen welke vlekken is je meubel beschermd?

Als je bij aanschaf van een nieuw meubelstuk jouw meubel ook direct met Protexx inspuit, dan is jouw stoffen bank beschermd tegen vlekken. Hieronder vind je een rijtje met vlekken waar je aan kunt denken:

Koffie en thee
Limonade
Fruit en rode wijn
Vlekken van overige drinkbare vloeistoffen
Mayonaise
Mosterd
Saus
Jus
Ketchup
Vlekken van overige etenswaren
Alle af-en uitscheiding van mens en dier
Bloed en eiwit.

 

Protexx zelf aanbrengen

De Protexx textielbeschermer zorgt ervoor dat je stoffen meubel optimaal beschermd is tegen vlekken van voedingsmiddelen en dranken. Je brengt de Protexx zelf aan op jouw nieuwe stoffen bank of andere stoffen meubel door in gelijkmatige banen het stoffen meubel in te spuiten. Lees voor het gebruik van de Protexx textielbeschermer eerst goed de gebruiksaanwijzing die bij het product is bijgevoegd. 

 

Vlekken verwijderen 

Heb je jouw nieuwe stoffen bank of ander meubelstuk direct bij ontvangst ingespoten met Protexx textielbescherming? En is er onverhoopt toch een vlek op jouw bank gekomen? Geen nood, want door de Protexx textielbeschermer kun je de vlek gemakkelijk verwijderen.

Gebruik de bijgeleverde witte doek of een andere schone droge doek en dep de vlek uit de bank. Het is belangrijk dat je niet wrijft. Hierdoor kan de vlek zich juist verder verspreiden en is er een kans dat je de vlek er niet meer uit krijgt en de vlekken service jou ook niet meer kan helpen.

Lukt het niet om met een schone doek de vlek te verwijderen? Gebruik dan de bijgevoegde textielreiniger. Dit is een vlekkenspray die je altijd eerst op een onopvallende plek moet spuiten om te kijken of het oppervlak niet van kleur verandert. Als het oppervlak niet van kleur verandert, dan spuit je de vlek goed in en laat je de spray even intrekken. Dep dan met een schone droge doek de vlek voorzichtig weg. Herhaal de behandeling als de vlek nog niet weg is. 

Krijg je de vlek er niet zelf uit? Neem dan binnen 3 werkdagen contact op met het service nummer van Oranje Furniture Care. Dit nummer vind je op jouw servicekaart. Bij twijfel is het altijd verstandig om de vlek niet zelf schoon te maken, maar eerst Oranje Furniture Care te bellen. 

 

Belangrijk om te weten

Bewaar jouw aankoopfactuur van het stoffen zitmeubel in combinatie met de servicekaart(en) uit alle ontvangen onderhoudsets. Dit is namelijk jouw garantie.

Controleer of je genoeg Protexx hebt ontvangen. Als je bijvoorbeeld een 2,5- zits bank en een 2-zits bank koopt, dan zijn dit in totaal 4,5 zitplaatsen. Je krijgt dan een verzorgingsset voor 5 zitplaatsen.

Protexx geldt alleen als het meubelstuk normaal wordt gebruikt, dus niet als je vlekken maakt met opzet of geweld. Wil je jouw meubels gebruiken voor een project of commerciële doeleinden? Dan kun je helaas geen Protexx aanschaffen.

De prijs voor Protexx textielbescherming met 3 jaar service kost €25,- per zitplaats. Halve zitplaatsen worden naar boven afgerond. 

 

Textielbescherming zonder vlekkenservice?

 
Heb je al een bank en wil je deze beschermen tegen eventuele vlekken? Of heb je een nieuwe bank, maar wil je geen vlekkenservice van 3 jaar? Dan kun je ook onze Royal Textile Protection set aanschaffen. In tegenstelling tot Protexx hoef je deze textielbeschermer niet in combinatie met een nieuw zitmeubel te kopen. Ook deze textielbeschermer beschermt jouw stoffen meubels tegen eventuele vlekken.