3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
03-01 Door: eLIVING

De interieurtrends van 2022

We zijn weer een jaar verder en dat betekent ook weer een jaar vol interieurtrends. Maar wat zijn de interieurtrends van 2022? Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de trends van dit jaar? Lees dan snel verder, want wij hebben ze voor jou op een rijtje gezet.

 

Thuis is meer dan dat 

Afgelopen twee jaar zijn we met z’n allen veel thuis. Dit zorgt ervoor dat thuis een andere betekenis heeft gekregen. Thuis is een multifunctionele plek geworden. Loungen, sporten, werken, eten: eigenlijk alles doen we nu thuis. Niet zo gek dus dat de interieurtrends van 2022 in het teken staan van veel thuis zijn. Hierdoor spelen onder andere organische vormen, functionaliteit,  warmte en kleurgebruik de hoofdrol.
 

Organische vormen 

Afgelopen jaar zagen we deze trend al en ook dit jaar komen organische vormen terug.  Maar waar komt deze trend vandaan? De natuur is een belangrijke inspiratiebron, maar ook het verlangen naar naar vriendelijkheid en veiligheid spelen een rol.
Rechte lijnen en strakke vormen worden soms als koud en ongezellig ervaren. De ronde vormen doorbreken juist de strakke lijnen en zorgen voor een vriendelijke, gezellige  en uitnodigende uitstraling. De ronde organische vormen zien we niet alleen terug in eettafels, maar ook in eetkamerstoelen, fauteuils en zelfs banken. Niet voor niets zeggen ze dat ronde tafels voor nog meer gezelligheid zorgen. Dit is ook zo bij andere ronde meubels!

 

Zachte stoffen

In lijn met het verlangen naar vriendelijkheid, comfort en gezelligheid komen zachte stoffen om de hoek kijken. Dit jaar zien we veel items met een zachte teddy stof, maar ook bouclé, schapenvachten en velvet kom je veel tegen. De combinatie van meubels met organische vormen en zachte stoffen zorgt voor de perfecte combinatie  waar we zo naar verlangen. Je wordt omarmt door de ronde vormen en de zachte stof zorgt voor een hoog aaibaarheidsgehalte en een warm gevoel. Dit kunnen we allemaal wel gebruiken, toch? 

Wabi Sabi/Japandi 2.0

Verrijk je interieur met de Wabi Sabi/Japandi 2.0 interieurtrend. Deze trend is een combinatie van de Japanse interieurstijl en Scandinavische elementen. Rust , eenvoud en stilte spelen hierbij een belangrijke rol, maar ook warme bruine houttinten en neutrale kleuren. De Japandi trend zagen we afgelopen jaar in veel interieurs verschijnen, maar het verschil met Wabi Sabi is dat dit een hele levensfilosofie is.  

 

Kleurenpalet

Dit jaar zien we verschillende kleuren terug in ons interieur. Neutrale aardtinten blijven populair en zorgen voor een rustige en serene omgeving. Deze tinten worden aangevuld met bruin, een zachte roestkleur en blauw. De blauwe tinten komen voort uit de natuur en weerspiegelen de lucht en het water. Flexa benoemde eerder de kleur Bright Skies tot kleur van het jaar 2022. Een kleur die elke ruimte open en luchtig kan maken. In combinatie met de andere trendkleuren vormt dit een prachtig geheel.

 

 

Buiten naar binnen

Nu we zoveel binnen zijn is het verlangen naar natuur groter dan ooit. Dit zie je terug in interieurtrends van dit jaar. Planten zijn groot favoriet en dan hebben we het natuurlijk over echt grote kamerplanten die de ruimte opvullen. Hoe groener, hoe beter!

 

Natuurlijke materialen

Dat de natuur niet meer weg te denken is in de interieurwereld is duidelijk. Behalve grote planten, zien we ook dit jaar dat het gebruik van natuurlijke materialen een grote rol speelt. Houten meubels, maar ook meubels van rotan en bamboe, lampen van linnen en woonaccessoires van steen, marmer of gips gaan we dit jaar veel zien.

 

 

Duurzaam

Dit jaar speelt duurzaamheid een nog grotere rol. We worden steeds meer bewust wat de impact op mens en milieu is. Bekende en minder bekende merken maken steeds vaker andere keuzes voor de ontwerpen van producten. Denk bijvoorbeeld aan eetkamerstoelen gemaakt van PET flessen, een bureau van gerecyclede materialen en tafels van FSC gecertificeerd hout.