3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
14-09 Door: eLIVING

Combineren met Flexa kleur van het jaar 2024

Een gevoel van stabiliteit, rust en vriendelijkheid? Met de Flexa kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace kom je volgens de kleurexperts van Flexa écht thuis. Nieuwsgierig hoe je deze kleur het beste kunt combineren? Ontdek snel de leukste producten waarmee je de kleur van het jaar 2024 kunt combineren. 

 

Het ontstaan van Flexa kleur van het jaar 2024

In de afgelopen twintig jaar zijn de smaak en voorkeuren van mensen verandert. Fellere tinten veranderde langzaam in neutrale en natuurlijke tinten. En ook dit jaar staan warmere en zachtere tinten op de voorgrond. Volgens de kleurexperts van Flexa bekijken mensen nu opnieuw hoe ze passen in de wereld van nu, waar complexiteit en een overvloed aan informatie niet onbekend zijn. Het is daarom belangrijk om een eigen speciale plek te creëren en hoe kan dat beter dan thuis?

Bij de Flexa kleur van het jaar 2024 draait het daarom allemaal om een plek waar we ons echt thuis voelen. Met dit idee is de kleur Sweet Embrace ontstaan. De kleurexperts gingen op zoek naar een zachte en toegankelijke kleur. Een kleur die perfect is als basiskleur en een positieve uitstraling heeft, maar die ook makkelijk met andere kleuren te combineren is. 

 

Sweet Embrace als kleur van het jaar 2024

De kleur Sweet Embrace is een zachte vergrijsde, lichtroze basiskleur met een vriendelijke en zachte tint die een positief gevoel in onze levens brengt. De kleur is geïnspireerd door de zachtheid van veren en de subtiliteit van avondwolken. De tint verandert met het licht van kleur, maar brengt altijd warmte in je interieur. 

Als er een kleur is die een huis een knuffel kan geven, dan is dat volgens de kleurexperts van Flexa deze lichtroze kleur wel. Warm, delicaat en met een tikkeltje zoetheid. Elke ruimte met deze kleur wordt uitnodigend en comfortabel en je kunt deze kleur bovendien perfect combineren met andere tinten. Hoe je dat doet? Dat zie je hieronder. 

 

Sweet Embrace combineren

Met drie verschillende kleurpaletten kun je de Flexa kleur van het jaar 2024 Sweet Embrace perfect combineren. Dit zijn de kleurpaletten: ‘Een warm kleurverhaal’, ‘Een kalm kleurverhaal’ en ‘Een vrolijk kleurverhaal’. 

 

Een warm kleurverhaal

Dit kleurpalet is perfect voor een persoonlijke ruimte waar we onszelf kunnen herdefiniëren en waar we ons knus voelen en comfort kunnen vinden. In het warme kleurverhaal staan wereldse, aardse tinten centraal die een gevoel van verbondenheid geven. Deze tinten kun je perfect combineren met natuurlijke materialen, zoals hout, rotan, klei en terracotta. 

Een kalm kleurverhaal

Met dit kleurpalet creëer je een vereenvoudigde ruimte, waar je je geest kunt leegmaken, je vredig kunt voelen en je de waarde van de eenvoudigere dingen kunt inzien. Het zorgt voor een kalme uitstraling. In het kalme kleurverhaal vind je een kleurpalet met fijne, vloeiende tinten in zachtgroen en zachtblauw voor helderheid en gemoedsrust. Ook deze kleuren combineren erg mooi met natuurlijke materialen, zoals hout, kurk en wol.De Flexa kleur van het jaar 2021 Brave Ground vind je terug in het kleurpalet van een kalm kleurverhaal. Het is een warme, aardse toon die stabiliteit uitstraalt. Deze kleur past daarom goed in het kalme kleurverhaal. 

 
                                  'Sweet Embrace'                 'Brave Ground'

Een vrolijke kleurverhaal

Geef je graag wat positiviteit aan een ruimte? Dan is het vrolijke kleurverhaal misschien wel wat voor jou. In dit kleurpalet vind je dromerige lilatinten en modern geel. Een speelse combinatie om elke kamer op te fleuren.  Met deze kleuren kun je een positieve ruimte creëren waar je nieuwe mogelijkheden kunt ontdekken en momenten van vreugde kunt ervaren. De kleuren uit het vrolijke kleurverhaal gaan goed samen met natuurlijke materialen.


 
In het vrolijke kleurverhaal vind je ook de kleur Wild Wonder die in 2023 tot kleur van het jaar werd verkozen. Een natuurlijk kleur die in verbinding staat met de natuur. Deze kleur zorgt voor een rustgevende en geborgen gevoel en combineert daarom ook perfect met de nieuwe trendkleur Sweet Embrace.

 
                                 'Sweet Embrace'                        'Wild Wonder'

Meubels en woonaccessoires combineren met Sweet Embrace


Heb je een muur geverfd met Flexa kleur van het jaar 2024? Maak dan je interieur verder af met meubels en woonaccessoires die perfect combineren met de kleur Sweet Embrace. Ontdek hier de leukste items in hetzelfde kleurenpalet.