3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
14-09 Door: eLIVING

Hoe groot moet een vloerkleed onder de eettafel zijn?

Een vloerkleed zorgt voor sfeer en gezelligheid, maar tegelijkertijd dempt een vloerkleed ook het geluid en heb je met een vloerkleed een heerlijk zachte ondergrond. Hoewel het een kleine toevoeging is in huis, heeft het toch een groots effect!

 

Vloerkleden in huis

Eerder kon je al lezen welk formaat vloerkleed je nodig hebt in de woonkamer. De woonkamer is misschien wel de meest populaire plek om een vloerkleed neer te leggen, maar ook de slaapkamer en eetkamer zijn erg in trek. Net als in de woonkamer, zorgt een vloerkleed ook in de eethoek voor sfeer en gezelligheid! Wil je een vloerkleed onder de eettafel leggen, maar weet je niet hoe groot het vloerkleed dan moet zijn? Ontdek hier onze tips!

 

Formaat vloerkleed onder de eettafel


Het formaat van een vloerkleed onder de eettafel is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je eettafel. Maar kies altijd voor een vloerkleed waar zowel de eettafel als de stoelen op passen. Niet alleen als de stoelen aangeschoven staan, maar ook als je de stoelen naar achteren schuift. Belangrijk hierbij is dat de stoelpoten bij het naar achter schuiven niet op de randen van het vloerkleed komen te staan. Tel daarom minimaal 70 centimeter aan alle kanten van de eettafel op, om zo het juiste formaat vloerkleed te bepalen.

 

Je kunt bijvoorbeeld de vloer afplakken met (schilders)tape om in te schatten welke ruimte een vloerkleed onder de eettafel inneemt. Als je geen tape in huis hebt, dan zijn kranten ook een goed alternatief. Op deze manier kun je gemakkelijk verschillende afmetingen uitproberen.

 

 

Een vloerkleed voor elke interieurstijl

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat er heel veel verschillende vloerkleden zijn. Van hoogpolig tot laagpolig en van vloerkleden met een mooi patroon tot vloerkleden die uit één kleur bestaan. Kun je wel wat inspiratie gebruiken voor een vloerkleed? Lees dan snel ‘Warme voeten: een vloerkleed voor elke interieurstijl’. Wie weet vind je hier wel je favoriete vloerkleed!