3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
29-08 Door: eLIVING

Go Green: verschillende kleuren groen in je interieur

Tegenwoordig is het niet meer zomaar ‘groen’, maar kun je kiezen uit wel honderden verschillende kleuren groen. En dat maakt het nu juist zo leuk! Go green en combineer ook verschillende kleuren groen in jouw interieur!

 

De associaties van de kleur groen

De kleur groen is een van de meest veelzijdige kleuren. Het is namelijk de overheersende kleur in de natuur en reken maar dat je daar heel veel tinten groen vindt. We voelen we ons vaak aangetrokken tot de kleur groen. Het is niet voor niets dat we de kleur groen vaak in interieurs tegenkomen. Haal je de kleur groen in je interieur? Dan brengt dat ook een gevoel van rust met zich mee en het kan zelfs een kalmerende werking hebben. Dit komt omdat we deze kleur associëren met het groen uit natuurlijke omgevingen, zoals het bos.

 

Een bank in de kleur groen

Wil je jouw interieur in één klap van de kleur groen voorzien? Dan is een bank in de kleur groen misschien wel wat voor jou. Net als in de natuur zijn banken ook in veel verschillende kleuren groen verkrijgbaar. Diepe tinten, zoals olijfgroen en smaragdgroen, maar ook subtiele pasteltinten, zoals mintgroen kom je tegen. Een bank in de kleur kan in het begin misschien een beetje spannend zijn, maar voor je het weet wil je niet meer anders. Een groene bank kun je namelijk erg goed combineren met andere kleuren en materialen. Combineer een groene bank bijvoorbeeld met een witte muur voor een frisse uitstraling of ga voor een donkerblauwe muur voor een warme, knusse en klassieke uitstraling. 
Een fauteuil in de kleur groen


Wil je graag een groen meubelstuk aan je interieur toevoegen, maar is een bank in de kleur groen net een slagje teveel voor jou? Overweeg dan eens een fauteuil in de kleur groen. Een fauteuil is namelijk een stijlvolle toevoeging aan je interieur en zal indruk maken op iedereen die je kamer binnenkomt. Kies je voor een groene fauteuil, dan kun je de kleur groen ook in andere elementen laten terugkomen voor een geheel. Leuke woonaccessoires met een groene kleur zorgen dan voor een eenheid in combinatie met een fauteuil in de kleur groen. 

Groene woonaccessoires

Pak je het liever wat kleiner aan of wil je een geheel maken van je interieur met een bank of fauteuil in een groene kleur? Dan zijn woonaccessoires met een groene kleur de perfecte oplossing. In woonaccessoires vind je namelijk heel veel mooie items in groene kleuren. Laat verschillende kleuren groen in je interieur terugkomen voor een gelaagd effect. Denk bijvoorbeeld aan groene sierkussens, vazen of klokken! Ben jij ook fan van de kleur groen?