3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
13-04 Door: eLiving

Welke soorten matrassen zijn er?

Dat een goed matras belangrijk is voor een goede nachtrust, dat weet je waarschijnlijk al. Maar wat is een goed matras? En welke verschillende soorten matrassen zijn er?

 

Verschillende soorten en maten

Matrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Het aanbod is enorm en dat kan soms best lastig zijn! Wat is nu het verschil tussen een matras met koudschuim en traagschuim? En wat zijn de voordelen van de verschillende soorten matrassen? Je leest het hier! 

 

Koudschuim matrassen

Matrassen met koudschuim vormen zich goed naar je lichaam en zorgen ervoor dat je gemakkelijk kunt draaien. Ze behouden lang hun veerkracht, waardoor je geen tot nauwelijks kuilen krijgt. Een ander voordeel is dat deze matrassen goed ventileren en een goede vochtafvoer hebben. Dit is belangrijk, omdat mensen verliezen veel vocht tijdens het slapen.

 

Traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen (ook wel visco-elastisch schuim genoemd) hebben niet voor niets deze naam gekregen. Het schuim komt namelijk pas langzaam weer omhoog als je deze induwt. Dit zorgt ervoor dat een matras met traagschuim zich goed naar je lichaam vormt en je een minimale druk op je spieren en gewrichten voelt. Ook isoleren deze matrassen de warmte beter. Hierdoor zijn traagschuim matrassen zeer geschikt voor mensen die het vaak koud hebben tijdens het slapen.  

 

Pocketvering matrassen

Bij een pocketvering matras zorgen honderden veren voor een goede nachtrust. Deze veren kunnen allemaal afzonderlijk van elkaar bewegen, waardoor ze met je lichaam meebewegen. Dit zorgt voor extra comfort. De veren in dit matras zijn in verschillende zones verdeeld. Hierdoor worden bepaalde plekken van je lichaam (zoals je schouders en heupen) op de juiste manier ondersteund. Ben je iemand die het vaak warm heeft tijdens het slapen? Kijk dan eens naar een pocketvering matras. Deze matrassen ventileren erg goed.

 

Latex matrassen

Latex matrassen kunnen gemaakt zijn van natuurlijk materiaal of van synthetisch materiaal. Deze latex matrassen passen zich aan naar de vorm van je lichaam en drukken bovendien niet teveel tegen je lichaam aan. Dit zorgt voor veel  comfort tijdens het slapen. Daarnaast zijn veel latex matrassen voorzien van ventilatiekanalen. Dit zorgt ervoor dat latex matrassen goed ventileren.   

 

Verschillende combinaties

Er zijn tegenwoordig ook matrassen met verschillende combinaties van materialen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van één soort kern en een afdeklaag. Je combineert hierbij de voordelen van twee materialen met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld een pocketvering matras combineren met een koudschuim afdeklaag. Voor een goede nachtrust is het daarom belangrijk om te bepalen welk materiaal de kern en de afdeklaag van jouw matras moet hebben.

 

Het perfecte matras

Een matras dat perfect is voor iedereen! Hoe makkelijk zou dat zijn? Helaas gaat dat in de praktijk niet op. Een matras dat voor de één lekker ligt kan voor de ander totaal niet comfortabel zijn. Hoe fijn een matras ligt is grotendeels persoonsgebonden, omdat ieder persoon weer anders is. Behalve de verschillende soorten materialen zijn er nog een aantal andere factoren waar je rekening mee moet houden als je een nieuw matras aanschaft. Het is namelijk verstandig om ook rekening te houden met je lengte, gewicht, lichaamsbouw, slaaphouding en persoonlijke voorkeur. Je leest hier hoe je het juiste matras kiest.

 

Matrassen bij eLIVING

Wil je graag persoonlijk advies, zodat je een matras vindt die bij je past? Kom dan gerust langs in onze winkel in Utrecht. Onze deskundige medewerkers helpen je graag!