3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
01-04 Door: eLIVING

Zo heb je altijd de zomer in huis

Hoe fijn zou het zijn om elke ochtend wakker te worden met een stralende zon aan de hemel? Het licht van de zon heeft grote invloed op je humeur en je energie. Hoe meer daglicht, hoe beter je slaapt en hoe beter je humeur. Helaas is elke dag opstaan met een zonnetje iets te hoog gegrepen dankzij de meteorologische seizoenen, maar gelukkig kun je het zomergevoel ook in huis halen! Met deze tips omring je jezelf met een eeuwigdurende zomer! 

 

Kies voor een licht kleurenpalet in je interieur

Een van de makkelijkste manieren om de zomer in je interieur te halen is met een licht kleurenpalet. Kies voor een rustige basis, zoals een lichte vloer en lichte wanden en werk vanuit daar verder met lichte meubels. Een licht kleurenpalet heeft overigens niets te maken met een spierwit interieur. Met verschillende beige en zand tinten creëer je namelijk ook een licht interieur. Bovendien zorgt beige voor een rustige, maar toch gezellige en warme uitstraling. En, je kunt met beige eindeloos blijven combineren! Perfect voor wie zo nu en dan wat wil veranderen aan een interieur.


 

Creëer meer lichtinval in je interieur

Al eerder kon je lezen hoe je meer lichtinval in huis brengt. Het creëren van meer lichtinval zorgt namelijk ook voor het zomerse gevoel in huis. Met een groot raampartij is het natuurlijk erg gemakkelijk om meer lichtinval te vangen, maar niet elk interieur is voorzien van veel ramen. Een makkelijke tip, maar die vaak wordt vergeten, is om niet teveel en niet te donkere raambekleding te kiezen. En zet tegelijkertijd geen grote dingen op de vensterbank die het zonlicht blokkeren. 

Een andere manier om meer lichtinval in je interieur te creëren is met spiegels. Deze sierlijke sieraden voor aan de wand weerkaatsen namelijk het daglicht. Hang daarom je spiegels op plekken waar het licht binnenkomt, dan weerkaatsen de spiegels het licht weer terug de kamer in. Op deze manier lijkt de kamer ook nog eens optisch groter. Naast spiegels kun je ook gebruik maken van glas of kunststof. Nog niet overtuigd? Dit is waarom transparant in je interieur werkt. 

 

Gebruik natuurlijke materialen in je interieur

Hoe kun je beter het zomerse gevoel in je interieur halen, dan door natuurlijke materialen van buiten naar binnen te halen? Bij zomerse en natuurlijke materialen kun je denken aan riet, rotan en bamboe, maar ook hout, linnen en katoen. Deze materialen roepen direct een zomers gevoel op en passen daardoor perfect in een zomers interieur. Denk maar eens aan dat ene strandtentje. Grote kans dat je hier deze natuurlijke materialen terugziet!

 

Maak je zomerse interieur af met fleurige bloemen

In de lente en zomer komen we natuurlijk de mooiste bloemen tegen. Om je interieur net dat extra zomerse gevoel te geven kun je gebruik maken van fleurige (kunst)bloemen. Bloemen vind je in tientallen kleuren, van zachtroze tot knalgeel en van roomwit tot pastel paars. Laat je creativiteit de vrije loop en geef je interieur nog dat extra beetje zomerse vrolijkheid. Zet de bloemen in één van je favoriete vazen en maak je zomerse interieur af met fleurige bloemen.