3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
09-11 Door: eLIVING

Hoe richt je een kleine slaapkamer in

Een kleine slaapkamer inrichten kan een hele uitdaging zijn, want waar moet je alle spullen kwijt? Een opgeruimde kamer is natuurlijk wel zo fijn en een gezellige sfeer mag eigenlijk ook niet ontbreken. Gelukkig gaat opgeruimd en gezelligheid goed met elkaar samen. Lees hier hoe je elke centimeter in een kleine slaapkamer optimaal benut en toch een oase van gezelligheid creëert.

Een slaapkamer met lichte kleuren 

Gekleurde muren zijn erg leuk en zorgen voor vrolijkheid, maar wist je dat juist wit of andere lichte kleuren ervoor zorgen dat een slaapkamer groter lijkt? Lichte kleuren zorgen voor ruimtelijkheid en een frisse en open uitstraling. Ben je een echte kleurliefhebber? Dan kun je natuurlijk gemakkelijk met accessoires en dekbedovertrekken vrolijke kleurtjes toevoegen.

Een slaapkamer met opbergruimte

Eerder kon je lezen hoe je elke centimeter in een kleine woonkamer benut. Net als in een kleine woonkamer heb je ook in een kleine slaapkamer opbergruimte nodig. Om een kleine slaapkamer niet nog kleiner te laten lijken moet je natuurlijk niet elke wand vol zetten met kasten. Wel is het slim om gebruik te maken van opbergkasten. Ga de hoogte in en ontdek zelf hoeveel ruimte je hiermee creëert. Maak daarnaast bijvoorbeeld ook gebruik van planken, zodat je nog steeds het ruimtelijke gevoel behoudt. Naast een kast met planken werkt de combinatie van een bureau met planken ook erg goed. Zo maak je optimaal gebruik van de hoogte én creëer je opbergruimte.  

Grote meubels in een slaapkamer

Sommige meubels voor in een slaapkamer zijn nu eenmaal groot en kunnen niet ontbreken. Een bed is hier een goed voorbeeld van. Bedenk daarom goed van te voren wat de beste plek is voor jouw bed. Aan welke kant van het bed wil je bijvoorbeeld nog kunnen lopen? Het is natuurlijk erg fijn als je van alle kanten in je bed kan springen, maar om ruimte te besparen is het slim om je bed tegen een wand aan te zetten. 

 

Opbergruimte onder een bed

Heb je een bed met ruimte eronder? Denk dan eens aan opberglades voor onder het bed. Handig voor een extra dekbed of deken. Een andere mogelijkheid is een boxspring met opbergruimte! En ben je erg handig en heb je een hoog plafond? Dan kun je denken aan een slaapverdieping. Hierdoor creëer je onder je bed weer extra vierkante meters voor andere belangrijke spullen.

Een plank als nachtkastje

Het liefst wil je in een kleine slaapkamer zo min mogelijk op de grond hebben staan. Op deze manier creëer je een luchtige uitstraling. Met weinig plek in de slaapkamer is een zwevende plank als nachtkastje bijvoorbeeld een ideale oplossing. Zo heb je toch nog de ruimte voor een tafellamp en wekker, maar staat jouw slaapkamer niet meteen vol. 

Natuurlijk daglicht en spiegels

Natuurlijk daglicht is een belangrijk element in een kleine slaapkamer. Zorg er daarom voor dat jouw kleine slaapkamer al het mogelijke daglicht ontvangt. Op deze manier creëer je direct meer lichtinval in huis. Een andere manier voor meer lichtinval in huis zijn spiegels. Spiegels weerkaatsen het licht en zorgen voor een optische illusie.