3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
30-09 Door: eLIVING

Prachtige pastelkleuren

Een klein beetje kleur of een heleboel kleur toevoegen: met pastelkleuren kun je alle kanten op. Pastelkleuren zorgen voor een fris interieur en met de juiste combinaties zorg je voor een perfecte balans tussen zoet, vrolijk en zacht. Ben jij klaar voor een frisse bries in je interieur?

 

Pasteltinten in huis


Als je kleur wil toevoegen aan je interieur, dan zijn pasteltinten hier perfect voor. Deze tinten passen in vrijwel elk interieur en je kunt het zo zoet maken als dat je zelf wilt! Pasteltinten zijn eigenlijk varianten van primaire en secundaire kleuren, maar dan lichter. Dit komt doordat deze kleuren gemengd worden met wit, hierdoor kun je vrijwel elke kleur omtoveren tot een pasteltint.
 
Met pasteltinten kun je een interieur heerlijk zoetsappig maken, waarbij het lijkt alsof je direct in een snoepwinkel stapt. Voeg verschillende pasteltinten bij elkaar en laat dezelfde kleuren vaker terugkomen in andere delen van de ruimte. Of geef je interieur een subtiele hint van kleur, waardoor je interieur rust en frisheid uitstraalt. Dit kun je doen door pasteltinten te combineren met neutrale kleuren, zoals zwart, wit, grijs of beige. Hierdoor houd je nog steeds de frisheid en zachtheid van pasteltinten, maar wordt het niet te zoet. Voor alleen een heel klein vleugje kleur kies je voor één pastelkleur en combineer met wit of beige. 


 

Pasteltinten combineren


Aan combinaties geen gebrek, want met pasteltinten kun je eindeloos combineren. Hout, rotan, zwart metaal, maar ook marmer en goud passen perfect bij de zachte pasteltinten. Het hout of het rotan in combinatie met pastel zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Metaal maakt het allemaal net een tikkeltje stoerder en goud maakt het allemaal net wat luxer.
 
Wil je je interieur fris en licht houden? Combineer dan de verschillende pasteltinten met wit. En ben je juist een kleurliefhebber? Dan is een ton-sur-ton effect met jouw favoriete pasteltint misschien wel wat voor jou! Ontdek hieronder de mooiste meubels en woonaccessoires in prachtige pastelkleuren!