3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
09-03 Door: eLIVING

Zo creëer je een fijne thuiswerkplek

Een aparte kamer in huis waar je gemakkelijk een fijne werkplek van kunt maken is natuurlijk erg gunstig. Helaas heeft niet iedereen hier de ruimte voor. De woonkamer, eetkamer of zelfs slaapkamer kan ook de basis zijn voor een fijne werkplek. Heb je een plek in huis voor ogen waar jij wilt gaan werken? Dan kun je met de volgende tips dit plekje omtoveren tot een fijne thuiswerkplek.

 

1.       Een comfortabele bureaustoel

De houding die je aanneemt tijdens het werken is erg belangrijk. Wij snappen als geen ander dat het oog ook wat wil, maar een goede en comfortabele bureaustoel mag natuurlijk niet ontbreken.  Een ontspannen werkhouding is belangrijk. Kies voor een (bureau)stoel met een goede hoogte en een rugleuning, zodat je tijdens het werken met een rechte rug zit.

 

2.       Een praktisch bureau 

Om goed te kunnen werken is een praktisch bureau of een fijne tafel wel zo handig. Een praktisch bureau kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat al jouw kabels mooi verborgen zijn of wat dacht je van bureau Barbier? Met dit bureau laat je al jouw werkspullen weer verdwijnen door het rollende topblad dicht te trekken. Opgeruimd staat netjes! Creëer je een tijdelijke thuiswerkplek? Dan kan een eettafel ook erg handig zijn. Zorg dat ook de eettafel op een goede hoogte is in combinatie met je bureaustoel.

 

3.       Voldoende (dag)licht

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een fijne werkplek, maar daglicht is erg belangrijk. Wist je dat je door daglicht minder snel vermoeid raakt en dat het mensen door daglicht een beter humeur krijgen? Heb je dus de gelegenheid om dicht bij een raam te zitten, dan is dat zeker een goede stap richting een fijne thuiswerkplek! Tijdens donkere dagen of in het geval van in de avond werken, dan is een goede bureaulamp essentieel. Met een mooie bureaulamp heb je niet alleen voldoende licht tijdens het werken, maar je werkplek ziet er ook meteen een stuk gezelliger uit!

  

4.       Een opgeruimd bureau

Voor de meesten mensen zorgt een opgeruimd bureau ervoor dat je productiever werkt. Stop daarom los slingerende spullen in mandjes of opbergdozen voor een opgeruimd en georganiseerd bureau. Heb je te maken met veel kabels? Dan kan een kabelbox de oplossing zijn.

 

5.       Een inspirerende werkplek

Een opgeruimde werkplek hoeft zeker niet saai te zijn. Je kunt een werkplek gezelliger maken door bijvoorbeeld een mooi memobord aan de muur te hangen of door planten toe te voegen aan je werkplek. Niet alleen staan planten erg gezellig, maar het is ook beter voor het werkklimaat. Over het algemeen wordt een werkruimte met planten als aantrekkelijker gezien én het draagt bij aan een betere gemoedstoestand.