3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
20-09 Door: eLIVING

Wat zet je op een dressoir? Tips voor het stylen!

Ben je helemaal tevreden met je dressoir zelf, maar heb je geen idee wat je nu op je dressoir moet zetten? Wij geven je graag wat tips voor het stylen van je dressoir.  

 

Accessoires in hetzelfde kleurenpalet 


Het ligt misschien voor de hand, maar om een eenheid in je interieur te creëren kun je het beste kiezen voor woonaccessoires in hetzelfde kleurenpalet als je interieur. Ben je net over gegaan op een nieuwe kleur in je interieur of misschien wel op een totaal andere interieurstijl, dan kan het zijn dat niet alle woonaccessoires meer mooi combineren. Sommige accessoires passen in vrijwel elke interieurstijl en sommige accessoires hebben wat hulp nodig om het passend te maken, zoals een likje verf. Kom je er toch niet uit met je huidige woonaccessoires? Dan kun je natuurlijk altijd voor wat nieuws gaan!

Een persoonlijke styling 


Om de styling van je dressoir persoonlijk te maken kun je gebruik maken van nieuwe accessoires, maar ook voor woonaccessoires die een betekenis voor je hebben. Denk bijvoorbeeld aan je verzameling souvenirs of misschien heb je een mooi erfstuk wat je graag neerzet.  

 

Speel met accessoires in verschillende hoogtes 


Als je eenmaal wat accessoires hebt uitgezocht die eventueel een plekje op je dressoir verdienen, dan kun je echt gaan stylen. Kies accessoires uit die in hoogte van elkaar verschillen. Zo creëer je een mooi evenwicht op je dressoir. Ga voor de hoogste accessoire in het midden en gebruik dit als beginpunt of kies ervoor om links en rechts van het dressoir een hoog accessoires neer te zetten en gebruik dit als basis. Heb je niet veel accessoires in verschillende formaten? Dan kun je ook verschil in hoogte creëren door een dienblad op de zijkant op het dressoir te zetten, accessoires op een paar mooie boeken te plaatsen of gebruik te maken van fotolijsten of schilderijen. Ook een leuke bos (droog)bloemen doet het altijd goed. 


 

Zet je accessoires in groepjes

 
Nu je een begin hebt gemaakt aan de accessoires op je dressoir, kun je het geheel helemaal afmaken. Zet de overige woonaccessoires in groepjes om de ‘hoge’ accessoire(s) neer en maak het tot een gezellige eenheid.