3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
19-06 Door: eLiving

Vind jouw perfecte salontafel

De nieuwe bank is gekozen en daarna volgt al snel het tv-meubel. Maar hoe zit het met de salontafel? Hoewel een salontafel niet heel groot is, kan dit kleine meubelstuk toch soms voor slapeloze nachten zorgen. Gelukkig is dat nu verleden tijd. Vind jouw perfecte salontafel hier.

 

Waarom een salontafel onmisbaar is

Een salontafel is eigenlijk onmisbaar in een interieur. Helemaal als je graag op de bank zit met wat drinken of eten. Een salontafel is namelijk een handige plek om drankjes, snacks, tijdschriften en andere kleine voorwerken binnen handbereik te houden terwijl je op de bank zit. Zo kun je onbezorgd ontspannen met vrienden of familie of genieten van je favoriete tv-serie of boek.

Functioneel is een salontafel in ieder geval, maar een salontafel zorgt ook voor een gezellige sfeer in de woonkamer. Combineer de salontafel met een mooie vaas en het wordt alleen nog maar gezelliger! Daarnaast maakt een salontafel een eenheid en geheel van de woonkamer. En kies je voor een opvallend ontwerp? Dan kan een salontafel een echte blikvanger in je interieur zijn! 

De zoektocht naar een salontafel

Ben je al bezig met een zoektocht naar jouw perfecte salontafel? Dan heb je vast en zeker gemerkt dat salontafels er in alle soorten materialen en vormen zijn. Dat maakt de keuze voor een salontafel niet altijd makkelijker. We hebben daarom voor jou de salontafels onderverdeeld in vorm en materiaal. Zo heb je een handig overzicht van de verschillende soorten salontafels en wie weet vind je zo wel jouw perfecte salontafel!  

Rechthoekige salontafels

Door verschillende bijzettafels of salontafels met elkaar te combineren creëer je meer plaatst bij de bank voor je spullen. Ben je op zoek naar één grote salontafel? Dan kan een rechthoekige salontafel de oplossing zijn. Het is een erg populaire vorm en past bijna in elke woonkamer met een rechthoekige of vierkante indeling. De vorm van een salontafel is dus afhankelijk van de grootte en de vorm van je woonkamer. Afhankelijk van het materiaal kan een rechthoekige salontafel zowel een strakke en moderne, als een meer klassieke uitstraling hebben. 

Ronde salontafels

Naast rechthoekige salontafels zijn ook ronde salontafels een goede keuze als je op zoek bent naar één grote salontafel. Met een ronde salontafel voeg je in een handomdraai meer zachtheid aan je interieur toe. Dit zorgt voor een speels effect en is daarom perfect voor een woonkamer met veel rechte lijnen en hoeken. Ronde vormen doorbreken namelijk de strakke lijnen en dit zorgt voor een perfecte balans. Benieuwd hoe je meer ronde vormen toevoeg in huis? Dat lees je hier.

Vierkante salontafels

Vierkante salontafels hebben een eigentijdse uitstraling en kunnen voor extra symmetrie zorgen in een interieur. Een vierkante salontafel past erg goed in grote ruimtes of in combinatie met een hoekbank. Dit komt omdat de hoeken dan haaks op de hoeken van de bank staat. Daarnaast creëer je meteen vierkante salontafel veel ruimte voor decoratie. 
 

Houten salontafels

Natuurlijke materialen, zoals hout, zorgen voor een warme sfeer in huis. Een houten salontafel is daarom een perfecte sfeermaker voor in elk interieur. Met een houten salontafel kun je bovendien alle kanten op, want de ene houten salontafel is de andere niet. Zo zijn houten salontafels verkrijgbaar in verschillende houtsoorten, zoals eiken, walnoot of mango. Elk houtsoort heeft weer zijn eigen kleur en nerf. 

 

Glazen salontafels

Een glazen salontafel is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een glazen salontafel voegt een vleugje elegantie toe aan je interieur. Veel glazen salontafels komen in combinatie met een metalen of houten frame. Dit zorgt voor een luchtig gevoel, waardoor de ruimte groter lijkt. Glazen salontafels zijn perfect voor moderne interieurs en kun je gemakkelijk combineren met andere materialen. 

Marmeren salontafels


Marmeren salontafels zijn helemaal van deze tijd! Marmer is een natuur product, waardoor marmer een fijne sfeer in jouw interieur brengt. Marmer aan je interieur toevoegen hoeft niet moeilijk te zijn, want dit prachtige natuurproduct combineert namelijk met veel andere materialen en interieurstijlen. Hoe je marmeren salontafels combineert, dat lees je hier.

Kunststof salontafels

Een kunststof salontafel is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Toch hebben de kunststof meubels van Kartell de wereld veroverd. De ontwerpers van Kartell hebben kunststof namelijk een hele andere dimensie gegeven. Bekijk de verschillende salontafels van dit prachtige Italiaanse merk en ontdek waarom transparant in je interieur werkt.

 

Design salontafels

Design salontafels hebben allemaal iets unieks. Ben je op zoek naar een design salontafel? Vergeet dan niet om alle salontafels van het designmerk Zuiver of DutchBone te bekijken. Dit zijn designmerken van Nederlandse bodem, maar ben je meer fan van Italiaans Design? Dan zijn de design salontafels van Kartell misschien wel wat voor jou.