3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-09 Door: eLIVING

Wanneer een ronde eettafel overwegen?

Een eettafel is vaak een plek waar familie en vrienden samen komen. Ontbijten, dineren, maar ook spelletjes spelen en borrelen met vrienden wordt vaak aan de eettafel gedaan. De zoektocht naar een nieuwe eettafel kan daarom best lastig zijn. Helemaal als je nog niet weet of je een rechthoekige of ronde eettafel in je eetkamer wilt. Wij helpen je alvast met één dilemma: wanneer kun je een ronde eettafel overwegen?

 

Een ronde of rechthoekige eettafel?

De keuze voor een ronde of rechthoekige eettafel is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar waar kun je nog meer op letten bij het kiezen voor een rechthoekige of ronde eettafel? Een belangrijk punt om mee te nemen is de ruimte waar de eettafel moet komen en ook het aantal personen dat aan een ronde tafel past. De voordelen van een ronde tafel kunnen daarnaast ook een belangrijke rol spelen bij de keuze voor een ronde of rechthoekige eettafel. 

 

In welke ruimte past een ronde eettafel?

De ruimte is één van de belangrijkste punten om een ronde tafel te overwegen. Een lange en smalle ruimte leent zich bijvoorbeeld beter voor een rechthoekige eettafel. Met een ronde tafel in een lange en smalle ruimte kun je niet meer om de tafel lopen en dat is natuurlijk niet erg handig. Een kleine vierkante ruimte, bijvoorbeeld een hoekje bij de keuken of woonkamer, leent zich wel erg goed voor een ronde tafel. Dit komt omdat een ronde tafel erg compact is en weinig ruimte in neemt.

Het aantal personen om een ronde tafel

Bij het overwegen van een ronde tafel is het aantal personen die aan een tafel moeten passen ook erg belangrijk. Een ronde tafel voor vijf personen past makkelijker in een ruimte dan een ronde tafel waar je meer dan tien personen aan kwijt wilt. Een rechthoekige eettafel is bij een groot aantal personen dan ook praktischer dan een ronde tafel. Ontdek hier hoeveel personen aan een ronde eettafel passen.

 

 

De voordelen van een ronde tafel

Is jouw ruimte geschikt voor een ronde tafel en kun je ook het juiste aantal personen aan tafel kwijt, maar twijfel je nog? Kijk dan ook eens naar de voordelen van een ronde tafel en wie weet wordt een ronde tafel wel de perfecte aanvulling op je huis!

 

Een ronde tafel is nog gezelliger

Als je van centrale gesprekken houdt waar iedereen aan kan deelnemen, dan heb je waarschijnlijk al eens aan een ronde eettafel gedacht. Een ronde tafel zorgt namelijk dat je met elke tafelgenoot in contact staat en je minder snel een een-op-een gesprek krijgt. Hierdoor zijn de gesprekken centraler.  En ben je een echte spelletjesfanaat? Dan is een ronde tafel ook erg praktisch. Geen last meer van op je stoel moeten klimmen om bij de dobbelsteen te kunnen of om je pionnetje te verzetten. Iedereen kan met een ronde tafel gemakkelijk bij het spelbord of bij de kaarten. Niet zo gek dus dat een ronde tafel voor nog meer gezelligheid zorgt.

 

Een ronde tafel doorbreken de rechte lijnen

Meubels met ronde vormen doorbreken de strakke lijnen in een interieur. In een interieur waar strakke en rechte lijnen de hoofdrol spelen kan een ronde tafel daarom een fijne toevoeging zijn. Dit geeft de ruimte direct een vriendelijke en zachte uitstraling. Naast een ronde tafel kun je natuurlijk nog veel meer ronde vormen in huis toevoegen om de strakke lijnen te doorbreken. Kies bijvoorbeeld een ronde bank of ronde salontafels. 

 

Een ronde tafel heeft geen scherpe hoeken

Wil je nog even wat van de eettafel pakken, stoot je je tegen een van de scherpe hoeken! Herkenbaar? Met een ronde tafel heb je hier geen last van. De vriendelijke rondingen zorgen in ieder geval voor een stuk minder blauwe plekken.