3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-08 Door: eLiving

7x Woonkamer inspiratie

Ga je verhuizen, verbouwen of ben je gewoon toe aan verandering in de woonkamer en kun je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan snel verder!

 

Praktisch een woonkamer inrichten

Een gezellige woonkamer is natuurlijk erg fijn, maar nog fijner wordt een woonkamer als deze ook praktisch ingericht is. Denk bijvoorbeeld aan het soort bank, de ideale kijkafstand vanaf de bank naar de televisie of de verlichting in je woonkamer. Om de juiste verlichting te kiezen kun je van te voren een verlichtingsplan maken. Hoe je dat doet, dat lees je hier. En ben je op zoek naar een nieuwe bank? Lees dan hier onze tips bij het kopen van een bank.  

 

Kleuren, materialen en vormen

Voordat je de woonkamer gaat inrichten, kun je over heel veel dingen nadenken. En alsof de inrichting nog niet genoeg is, zijn ook kleuren, materialen en vormen dingen om over na te denken. 

 

Kleuren kiezen voor de woonkamer

Wil je meerdere kleuren in de woonkamer? Kies dan eerst voor een kleurgroep, voordat je één specifieke kleur kiest voor in je woonkamer. Binnen deze kleurgroep  kies je een accentkleur die het middelpunt van je woonkamer vormt. Deze kleur kun je in andere delen van je huis weer terug laten komen voor een mooi samenhangend geheel. De andere kleuren kun je ook uit de kleurgroep kiezen. Zo weet je zeker dat de kleuren goed met elkaar combineren. Wil je liever een statement maken met één muur? Kies dan voor een lekker knal kleurtje of voor een gaaf behang.
 

Materialen kiezen voor de woonkamer

Veel materialen gaan goed met elkaar samen, zoals marmer en metaal, hout en metaal, maar ook hout en marmer, metaal en leer en leer en hout. Kies je voor textiel, dan weet je zeker dat vrijwel elk materiaal daar goed mee combineert.  

Ben je helemaal weg van velvet? Kijk dan eens naar deze velvet hoekbanken, velvet fauteuils of misschien is een velvet hocker wel genoeg velvet voor jou. Voor warmte in huis kun je naast velvet ook gebruik maken van natuurlijke materialen, zoals hout en rotan. Ook deze materialen zorgen voor een warme en gezellige sfeer in je woonkamer.

Vormen in de woonkamer

De meeste meubels in een woonkamer zijn vaak recht en strak, maar door ook ronde of ovale vormen in je woonkamer te plaatsen geef je meer dynamiek en gezelligheid aan je interieur. Ronde of ovale vormen kun je gemakkelijk toevoegen door bijzettafels, salontafels of vloerkleden. Maar ook met een fauteuil met ronde vormen of lampen met een ronde vorm. De keuze is aan jou! Ga je voor een ronde salontafel, een rechthoekige of ben je helemaal van het combineren van bijzettafeltjes? Lees dan hier hoe je het beste bijzettafeltjes kunt combineren.