3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
10-01 Door: eLIVING

Woontrends 2024

Het nieuwe jaar is in volle gang en dat betekent dat het tijd is voor de woontrends van 2024. Ook dit jaar zien we de vriendelijke organische vormen, natuurlijke kleuren en materialen terug, maar ook vrolijke kleuren en duurzaamheid staan dit jaar centraal. Laat je inspireren door de nieuwe woontrends en ontdek de mooiste trends die ook in jouw interieur passen. 

 

Ronde en organische vormen 

Een warme omhelzing kunnen we allemaal wel gebruiken en deze combinatie is precies een van de woontrends van 2024. Meubels met ronde, organische vormen en zachte materialen komen samen in deze trend en zorgen voor een tijdloze en eigentijdse interieur. Het is als een warme omhelzing waar je naar toe loopt. De zachtheid van deze vormen zorgt voor een vriendelijke uitstraling en doorbreekt de strakke lijnen in een interieur. Dit jaar zien we deze ronde en organische vormen niet alleen terug bij banken en tafels, maar ook bij kasten, vloerkleden en zelfs keukens. Het geeft een rustige en evenwichtige uitstraling aan je interieur. Hier kun je lezen hoe je ronde vormen aan je interieur toevoegt.

Een ode aan de natuur 

De ronde en organische vormen in onze interieurs zijn geïnspireerd op de natuur. Maar ook bij de trend van natuurlijke kleuren en materialen komt is de natuur een inspiratie bron. Deze trend is daarmee letterlijk een ode aan de natuur. Buiten wordt naar binnengehaald door middel van kleuren en materialen voor een extra verbinding met de natuur. Mix bijvoorbeeld de prachtige kleuren uit de natuur, zoals terracotta, bruin, beige, zand en warm groen met natuurlijke materialen, zoals warme stoffen, hout en jute. Deze kleuren en materialen zorgen voor een fijne basis en maken je interieur rustgevend en warm. een rustgevend en warm interieur.  

Deze trend en de trend van ronde en organische vormen vullen elkaar op een magische wijze aan. Een combinatie zorgt voor een echt uitspatting van warmte, comfort en gezelligheid in je interieur, terwijl het geheel toch rustgevend en in balans blijft. 


 

Tijdloze duurzaamheid

In 2023 kwam deze trend al voorbij en ook in 2024 staat duurzaamheid hoog op de agenda. Door milieubewuste keuzes komen we steeds meer meubels tegen van gerecyclede en duurzame materialen, maar we zien ook energiezuinige verlichting en heel veel groene planten. 

Stoelen worden gemaakt van koffiedik of petflessen en zitzakken van verschillende soorten gerecyclede materialen waardoor ze 100% duurzaam zijn, maar ook vloerkleden en houten meubels worden op een duurzame manier gemaakt. De ambacht wordt steeds belangrijker en dat zie je terug in de producten. 

Kleurrijk en eigentijds

Ja zeker! Ook in 2024 zien we veel kleur! Naast de warme en natuurlijke kleuren uit de natuur zien we dit jaar ook een kleurrijk palet waar je direct vrolijk van wordt. We zien zachte pastelkleuren, maar ook een dosis opvallende kleuren, zoals ijsblauw, knalgeel en roze en lila. Deze gezellige kleuren vind je niet alleen terug in woonaccessoires, zoals vrolijke sierkussens en bijzettafels in snoepvorm, maar ook fauteuils en banken mogen helemaal op en top gekleurd zijn. Durf jij deze trend aan?