3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
22-05 Door: eLIVING

NIEUW: Studio HENK buitencollectie

Goed nieuws voor de liefhebbers van design. Binnenkort kun je ook genieten van design in eigen tuin! Studio HENK komt namelijk met een geheel nieuwe collectie speciaal gemaakt voor buiten!

 

Studio HENK buitencollectie Elements

De steeds groter wordende collectie voor binnen wordt nu uitgebreid met een buitencollectie. Deze buitencollectie heeft de naam Elements gekregen. Een collectie gemaakt van elementen, voor elementen.

De Elements buitencollectie is geïnspireerd op het comfort van het binnenleven in combinatie met de verfrissende levensstijl buitenshuis. De Studio HENK buitencollectie bestaat uit een uitgebreide collectie tuintafels, tuinbanken met kussen en salontafels. De collectie kenmerkt zich door de lattenstructuur. Hierdoor kunnen de meubels het effect van zonlicht, regen en andere elementen doorstaan.


 

Waar is de nieuwe buitencollectie van gemaakt?

De Elements collectie van Studio HENK is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout. Dat betekent dat het hout voor deze meubels uit bossen komt die op een verantwoorde wijze beheerd worden. De leefgebieden van planten en dieren worden beschermd, maar ook de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders.
 
Ga je voor een van deze design tuinmeubels? Dan kun je kiezen tussen twee houtsoorten. De lichte variant Accoya en de donkerdere variant Iroko. Het houtsoort Accoya is een geactelyleerde houtsoort, waardoor dit hout langzaam vergrijst en een levensduur heeft van ongeveer 50 jaar (duurzaamheidsklasse 1). Het houtsoort Iroko vergrijst ook en heeft een levensduur van ongeveer 25 jaar (duurzaamheidsklasse 1-2).


1. Accoya Hout 2. Iroko Hout

 

Studio HENK tuintafels

De Studio HENK buitencollectie Elements bevat onder ander een uitgebreide en duurzame design buitentafel. Elke tuintafel kun je zelf samenstellen door het soort hout (Accoya of Iroko), het soort frame en het formaat tafelblad te kiezen. 
De tuintafel Element is een tijdloos ontwerp met een tafelblad van latten. De ruimte tussen de latten zorgt ervoor dat het hout kan ademen en door het gebruik van onbehandeld hout gaat de tafel langer mee. De tuintafel zal gaandeweg een grijzige tint ontwikkelen. 


 

Studio HENK tuinbank

De tuinbank, oftewel eetbank Elements kan perfect gecombineerd worden met de Studio HENK tuintafel Elements. Hierdoor creëer je een fijne en duurzame buitensetting. Net als de tuintafel is de eetbank voorzien van latten en kun je kiezen voor Accoya of Iroko hout. Elke tuinbank kun je combineren met een bijpassend en comfortabel zitkussen gemaakt van Sunbrella Heritage (50% gerecycled Sunbrella Acryl). 


  

Studio HENK salontafel

Naast een tuintafel en tuinbankje vind je in de collectie Elements ook een salontafel. Afhankelijk van het houtsoort kun je deze salontafel binnen of buiten gebruiken. De salontafel van Accoya of Iroko kun je buiten gebruiken en de salontafel van eikenhout is geschikt voor binnen gebruik.