3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
08-04 Door: eLIVING

Een organische salontafel in je interieur

Een comfortabele bank, een prachtige eettafel met nog mooiere eetkamerstoelen en een kast met zeeën aan opbergruimte.  Misschien ken je het wel. Je hebt de grotere meubels uitgezocht en nu is het tijd voor een knappe organisch gevormde salontafel. Een salontafel staat niet vaak bovenaan het lijstje met nieuwe meubels, maar een salontafel is eigenlijk onmisbaar in een interieur. Het zijn echte sfeermakers! 

 

Salontafels met een organische vorm

Deze sfeermakers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Elk met weer een andere uitstraling. Maar van de meubels met ronde en organische vormen krijgen wij maar geen genoeg! De ronde vormen zorgen voor contrast in een interieur met rechte en strakke lijnen. Dit zorgt niet alleen voor een welkome afwisseling, maar ook voor een dosis sfeer. Bovendien wordt het geheel ook een stukje vriendelijker en speelser. Ons brein heeft namelijk positieve associaties met vormen uit de natuur. Heb jij ook een voorliefde voor organische vormen? Dan snappen wij maar al te goed dat een organisch gevormde salontafel op jouw verlanglijstje staat!

 

Meer ronde vormen toevoegen aan je interieur

Met een organisch gevormde salontafel voeg je op een subtiele manier ronde vormen in huis toe. Hierdoor creëer je rust en harmonie in huis. Wil je de organische trend verder doorvoeren in huis? Dan kun je het klein of groots aanpakken. Met woonaccessoires komen de organische vormen vaker en op verschillende plekken terug in huis. De herhaling van ronde vormen in een interieur werkt erg goed in combinatie met een meubel met een organische vorm, zoals een salontafel. Wil je de organische vormen toch liever groots doorvoeren? Denk dan eens aan een elementenbank met ronde vormen of een eettafel. Meer tips over het toevoegen van ronde vormen in huis vind je hier.

 

Houten organische salontafels

Eerder gaven we tips voor het vinden van de perfecte salontafel. De vorm van een salontafel is hierbij een belangrijke graadmeter. Het moeilijkste gedeelte voor het vinden van de perfecte salontafel heb je dus al gehad! Nu kun je gaan nadenken over het materiaal. Het materiaal van een salontafel heeft invloed op de uitstraling van de salontafel en daarmee ook op het totaalplaatje van jouw woonkamer. Een salontafel met een organische vorm is net zoals andere salontafels verkrijgbaar in verschillende materialen. Een houten salontafel met een organische vorm zorgt bijvoorbeeld voor nog meer warmte. Je combineert hiermee namelijk twee natuurlijke elementen. De ronde vormen en het hout als natuur product. Een win-win situatie als je wat extra warmte aan je interieur wilt toevoegen. Ontdek hieronder een aantal houten salontafels met een organische vorm.