3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
18-03 Door: eLIVING

Hoe combineer je sierkussens?

Is het tijd voor een nieuwe uitstraling op de bank? Of wil je een nieuwe accentkleur in huis? Met sierkussens kun je in een handomdraai de uitstraling in je interieur aanpassen. Een kleine aanpassing, maar met een groots effect! Maar hoe kun je nu het beste sierkussens met elkaar combineren?

 

Verschillende sierkussens combineren

Sierkussens kun je op oneindig veel manieren combineren. En de ene combinatie is niet per definitie beter dan de andere combinatie. Bovendien is het combineren van kussen ook erg smaakgevoelig. Maar wil je een aantal simpele tips om toch net wat meer samenhang te creëren? Lees dan snel verder!

 

Combineer kussens in verschillende kleuren of ga voor een ton sur ton effect

Een voor de hand liggende tip is het combineren van kussens in dezelfde stijl als je interieur en natuurlijk met kleuren die je mooi vindt. Ook hier kun je alle kanten mee op. Ben je bijvoorbeeld helemaal fan van de beigetinten in je interieur? Dan kun je voor een ton sur ton effect gaan en verschillende beige- en bruintinten met elkaar combineren. Maar je kunt ook kiezen voor kleuren uit hetzelfde kleurenpalet en wil je het helemaal spannend maken? Kies dan voor twee kleuren die lijnrecht tegenover elkaar staan. Zodra je dus dezelfde kleur of stijl terug laat komen in je sierkussens, dan zit je wel goed!

  

 

Combineer kussens in verschillende vormen

De meest speelse combinaties op de bank creëer je door sierkussens in verschillende vormen met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een vierkant kussen in combinatie met een rechthoekige of ronde sierkussen. Of ga een stapje verder en kies voor een combinatie van alle drie de vormen. 

 

Kussens combineren in verschillende materialen

Behalve de vorm van een sierkussen heeft ook het materiaal veel invloed op de gehele uitstraling. Zo zorgt een velvet kussen bijvoorbeeld voor een chique uitstraling en een leren sierkussen maakt het geheel weer wat stoerder. Het combineren van materialen zorgt voor meer diepte en warmte. Bekijk welke materialen jouw aanspreken en bepaal de sfeer die je wilt creëren. 

 

Effen kleuren en prints combineren

Een sierkussen met een effen kleur combineert vaak erg leuk met een kussen met printje waar de kleur van het effen sierkussen in terugkomt. Het kleurenthema komt ook bij deze tip weer terug. Ben je totaal niet van de printjes? Geen probleem, want het is zeker niet nodig om een sierkussen met print tussen de effen kussen op de bank te leggen. Het combineren van verschillende materialen en structuren is vaak al genoeg voor een geweldige combinatie!

 

 

Groepeer kussens

Heb je een aantal sierkussens bij elkaar gevonden, waarbij dezelfde kleuren terugkomen en verschillende materialen en structuren een rol spelen? En wil je een rustig geheel creëren op de bank? Dan kun je de kussens op de bank groeperen. Leg bijvoorbeeld een vierkant kussen in een van de hoeken en combineer dit vierkante kussen met een rechthoekig kussen. 

 

Slim omgaan met een stapel sierkussens

Sierkussens vind je tegenwoordig overal in huis. Niet alleen op de bank, maar ook op de slaapkamer of logeerkamer. Door slimme combinaties te maken, kun je de sierkussens rouleren met de andere kamers.