3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
23-07 Door: eLiving

Hoe kies je het juiste wandkleed?

Wandkleden zijn er in verschillenden soorten en maten. Handig, want zo is er altijd wel een wandkleed dat bij jouw interieur past! Niet alleen het design van een wandkleed is belangrijk, maar ook de grootte en het materiaal. De keuze is reuze, maar daar helpen wij je graag bij.

 

Het design van een wandkleed

Toch wel één van de belangrijkste dingen bij het kopen van een wandkleed is of het design je aanspreekt. Het ligt misschien voor de hand, maar een wandkleed kopen omdat het bijvoorbeeld alleen de juiste kleuren heeft gaat snel vervelen. Een wandkleed moet bij je persoonlijke smaak passen en bij de stijl van je interieur. Op deze manier kun je met een wandkleed een echte blikvanger in huis halen.


 

De kleur van een wandkleed

Het design en de kleuren van een wandkleed zijn natuurlijk erg persoonlijk. Hoe mooi een design ook is, de kleuren van het wandkleed moeten je wel aanspreken. Als het design je niet aanspreekt is dit niet het juiste wandkleed voor jou. Hetzelfde geldt voor de kleuren. Voor een echte blikvanger kun je voor een wandkleed met veel kleur gaan of houdt het rustig met een wandkleed in neutrale kleuren. 


 

De grootte van een wandkleed

Wandkleden zijn er in verschillende maten. Soms past een klein wandkleed perfect op een plekje aan wand. Je kunt deze wandkleden ook leuk met elkaar combineren en speels naast elkaar ophangen. Wil je voor een echte blikvanger in huis gaan? Kies dan voor een groot opvallend wandkleed, zoals de wandkleden van Urban Cotton. Deze wandkleden zijn verkrijgbaar met een afmeting van 190x145 centimeter en vullen jouw wand met een prachtig kunstwerk. 

Wist je dat je met een wandkleed van Urban Cotton een uniek kunstwerk in huis haalt? Verschillende kunstenaars maken speciaal voor deze wandkleden een bijzonder kunstwerk dat vervolgens op de wandkleden gedrukt wordt. Hoe deze samenwerking precies gaat, dat lees je hier

Het materiaal van een wandkleed

Het materiaal van een wandkleed draagt ook bij aan de uitstraling ervan. De meeste wandkleden van Urban Cotton zijn bijvoorbeeld gemaakt van 100% biologisch katoen.