3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 11.00 tot 17.00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
19-11 Door: eLIVING

Tips voor een hotel chique slaapkamer

Kon je nog maar even wat langer dat vakantiegevoel vasthouden! Met jouw eigen hotel chique slaapkamer blijft dat vakantiegevoel zeker hangen. Ontdek hier onze tips voor een slaapkamer in hotel chique stijl en waan je thuis in een luxe hotelkamer met warme kleuren, zachte stoffen en glanzende materialen.
 

Kleuren in een chique hotelkamer

Denk je aan hotel chique, dan denk je aan warmte en luxe. Donkere, warme kleuren geven een geborgen gevoel en dat is een fijne bijkomstigheid voor een slaapkamer. Combineer deze donkere kleuren met zachte contrast kleuren voor een frisse wind. Dit kun je gemakkelijk doen door middel van sierkussens, plaids, vloerkleden of andere woonaccessoires. Maar ook lichte tinten kunnen in een slaapkamer voor een luxe gevoel zorgen. Door het gebruik van zachte materialen creëer je de warmte en het luxe gevoel. 

 

Materiaal in een chique hotelkamer

Om een luxe gevoel in je slaapkamer te creëren is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Rijke stoffen met een glanzende en zachte uitstraling kunnen niet ontbreken in een hotel chique slaapkamer. Neem bijvoorbeeld fluweelzacht velvet. Deze aaibare stof doet precies wat het moet doen om jouw slaapkamer om te toveren tot een echte hotelkamer. Maar ook glanzende oppervlaktes, zoals marmer en goud, zorgen voor een luxe gevoel. Verschillende lampen met gouden accenten of een marmeren bijzettafel als nachtkastje. De reflectie van deze glimmende materialen zorgt voor een luxueus gevoel. 

 

Spiegels in een chique hotelkamer

Over glimmend gesproken: daar kunnen spiegels natuurlijk ook wat van! Ga je voor spiegels met een gouden rand, dan sla je twee vliegen in een klap! Spiegels geven niet alleen dat luxe gevoel, maar zorgen ook voor extra reflectie. Spiegels weerkaatsen namelijk het licht dan een kamer binnenkomt, waardoor je kamer optisch groter lijkt. En wie wil nu niet een grote slaapkamer?

 

Sierkussens en plaids in een chique hotelkamer

Een heerlijk groot bed vol met sierkussens, veel sierkussens! Dat is precies het soort bed waar je direct in wilt springen. Voel je als een koning(in) in een bed met een stel prachtige sierkussens en combineer met een bijpassend warm plaid of sprei voor de complete uitstraling. De details zijn namelijk minstens zo belangrijk voor de gehele hotelkamer als de grote meubels. 

 

Vloerkleed in een chique hotelkamer

Saai wordt een hotel chique slaapkamer zeker niet, want aan gezelligheid geen gebrek met een zacht vloerkleed in je slaapkamer. Het maakt het geheel helemaal af en het zorgt ook voor warme voeten als je uit bed stapt! Niets vervelender dan op een ijskoude vloer stappen als je net wakker bent. En wil je graag meerdere vloerkleden met elkaar combineren in de slaapkamer? Hier lees je hoe je dat doet.

 

Verlichting in een chique hotelkamer

Niet helemaal onverwachts staat verlichting ook bij deze tips. Het lijkt misschien een klein detail, maar o zo belangrijk. Verlichting maakt het geheel namelijk af en het doet erg veel voor de sfeer. Kies voor verlichting met een warme gloed of verlichting die je kunt dimmen. Iets met romantisch...

 

Fauteuil in een chique hotelkamer

Een van de dingen die je ook altijd ziet in een luxe hotelkamer: een fauteuil. Kleed de boel ook zo gezellig aan! Ga voor een zachte velvet fauteuil of voor een aaibare bouclé variant. Nu alleen nog een bijpassend kleurtje of printje kiezen.