3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
03-11 Door: eLiving

Eco-leer. Wat is dat eigenlijk?

Banken met eco-leer

Ben jij ook benieuwd naar banken met eco-leer? Kijk dan eens naar bank Texas. Deze bank heeft een stoere uitstraling én is leverbaar in verschillende kleuren. Ook bank Rodeo is voorzien van eco-leer, evenals de hele BePureHome Rodeo cognac serie. Neem alvast een kijkje bij alle banken en ontdek een groot deel van onze banken collectie!


 

Wat is eco-leer?

Tegenwoordig zie je steeds meer meubels met recycle-leer. Door de duurzaamheid van dit leer wordt het ook wel eco-leer genoemd. Maar, wat is eco-leer nu precies? Bij het snijden van de patronen van de huiden blijven er restanten over. Deze restanten worden vermalen en daarna wordt hier een nieuw materiaal van gemaakt: eco/recycle leer. Dit leer bestaat uit 70 procent écht leer en 30 procent polyester. De polyester laag dekt het leer af, waardoor het leer beschermd wordt en oneffenheden worden voorkomen. Klinkt goed toch? 

 

Eco-leer onderhouden

Meubels met eco-leer kunnen niet behandeld worden met vet voor leer. Het beste kun je het meubelstuk met een vochtige doek schoonmaken. Heb je te maken met vlekken in het leer? Gebruik dan een neutrale zeepoplossing om de vlek te verwijderen en neem het meubelstuk daarna af met een vochtige doek. Wil je verzekerd zijn van een vlekvrij meubelstuk? Dan heb je de mogelijkheid om te kiezen voor de Protexx textielbescherming

Banken van eco-leer 

 

Stoelen van eco-leer


 

Bekijk hier alle banken en stoelen uit onze collectie.