3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-01 Door: eLIVING

Een kleurrijk interieur

De wand verven in een mooie kleur, dat kan natuurlijk ook. Maar wat als je nu een stapje verder gaat en kiest voor kleurrijke meubels en woonaccessoires? Laat je interieur stralen en breng de mooiste kleuren in huis.

 

Associatie met kleuren

Kleur laat je interieur stralen en brengt leven in een interieur. Wist je dat kleur ook invloed heeft op ons? Zowel bewust als onbewust roepen kleuren bepaalde gevoelens bij ons op. Kleuren beïnvloeden ook hoe we denken en hoe we ons voelen. Het is echter niet zo dat één bepaalde kleur bij iedereen op dezelfde manier invloed heeft. Het is namelijk ook afhankelijk van de context en de ervaring die iemand heeft met een bepaalde kleur of kleurencombinatie. Wel komen bepaalde gevoelens vaak voor. Zo associëren we geel vaak met de zon en dat maakt ons vaak (on)bewust vrolijk en energiek. En wat dacht je van blauw? De kleur van de lucht, maar ook van de zee. Hierdoor heeft blauw een ontspannende en vertrouwelijke werking. Groen zorgt voornamelijk voor rust. Dit komt door onze associatie met de natuur.  

 

Kleur toevoegen aan een interieur

Het kan best spannend zijn om kleur te gebruiken in je interieur. Helemaal als je nu nog een interieur hebt met veel witte wanden en witte meubels. Wit wordt vaak gezien als een veilige keuze en daar is ook niets mis mee. Maar wil je toch wat meer kleur toevoegen? Dan kun je met een wit interieur alle kanten op. Direct alle kleuren van de regenboog aan je interieur toevoegen is misschien net wat te gedurfd. Gelukkig kun je ook al met één kleurtint je interieur in een handomdraai opfleuren.

Kies bijvoorbeeld voor een meubelstuk met een spannende kleur en maak dit tot een blikvanger in je interieur. In dezelfde tint kun je dan verschillende woonaccessoires toevoegen voor een samenhangend geheel. Of misschien zorgt die ene blikvanger wel voor inspiratie tot nog meer kleurgebruik en vinden verschillende kleuren de weg naar jouw interieur. Op welke manier je ook kleur toevoegt aan je interieur – of dit nu één kleur is of juist meerdere kleuren – door het gebruik van verschillende materialen zorg je voor balans. Kies een zachte stof in combinatie met een glanzend materiaal. Zo weet je zeker dat je interieur alles behalve saai en eentonig wordt. 

 

Kleurrijke meubels en woonaccessoires

Laat je inspireren door de kleurrijkste meubels en woonaccessoires. Hieronder hebben we een aantal kleurrijke items voor je op een rijtje gezet. Gaan jouw handen ook jeuken bij het zien van kleur?