3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
27-12 Door: eLIVING

5 Tips voor een kinderkamer die jaren meegaat

Het inrichten van een kinderkamer kan soms erg lastig zijn. En een kinderkamer die jarenlang meegaat? Dat lijkt soms al helemaal een uitdaging. Gelukkig is dat met een aantal tips en een goede planning lang niet zo ingewikkeld. Met tijdloze kleuren, duurzame meubels en genoeg opbergruimte kun je een ruimte creëren waar kinderen jarenlang van kunnen genieten. Dit bespaart net alleen geld, maar zorgt er ook voor dat de kamer met je kind meegroeit. Ontdek hieronder onze tips voor een kinderkamer die jaren meegaat. 

1.       Kies tijdloze en neutrale kleuren

Bij het inrichten van een kinderkamer denk je misschien meteen aan felle kleuren, maar juist een neutrale basis is belangrijk voor een kinderkamer die jaren meegaat. Neutrale kleuren vervelen niet snel en de kans dat je kind(eren) erop uitgekeken raken is ook klein. Door het gebruik van neutrale kleuren straalt een kinderkamer rust uit. Kies daarom voor meubels en wanden met tijdloze en neutrale kleuren. Met accessoires, zoals kussens, gordijnen en schilderijtjes kun je kleur toevoegen en de kamer persoonlijk maken. Deze accenten kun je ook gemakkelijk weer aanpassen als je een andere stijl wilt toevoegen aan de kinderkamer.  

 

2.       Het duurzame basisbed van Lifetime

Het duurzame basisbed van Lifetime is een goed voorbeeld van een meubel in een tijdloze en neutrale kleur. Niet alleen zorgen de neutrale kleuren waarin dit bed verkrijgbaar is voor een kinderkamer die jaren meegaat, ook het materiaal geeft garantie van jarenlang plezier. Lifetime maakt namelijk gebruik van speciaal en duurzaam grenenhout. Dit is erg sterk hout, waardoor alle meubelen van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast heeft het basisbed van Lifetime niet voor niets deze naam gekregen. Het bed is dé basis van elke uitbouw, uitbreiding en variatie. Het systeem is zo ontworpen dat je het bed kunt aanpassen aan de leeftijd, grootte en wensen van je kind.

 

 

3.       Vrolijk de kinderkamer op met  verschillende accessoires

Eerder schreven we al dat kleuren toevoegen zo gebeurt is op een neutrale kinderkamer. Neutrale kleuren combineren namelijk met alle andere kleuren. Door middel van bijpassende decoratie en accessoires creëer je een hele persoonlijke kinderkamer. Om de kinderkamer rustig te houden kun je als uitgangspunt een of twee kleuren gebruiken en vanuit hier verder werken. Denk aan leuke kussens voor op bed of een mooi wandkleed voor aan de muur. 

 

4.       Creëer voldoende opbergruimte

Kinderen en speelgoed, daar kun je niet omheen. Voldoende opbergruimte is daarom ook erg belangrijk op een kinderkamer. Met leuke opbergkisten is slingerende speelgoed verleden tijd. Naast een leuke opbergkist voor het speelgoed kunnen opbergkasten of kledingkasten natuurlijk ook niet ontbreken. En is de kinderkamer een kleinere ruimte? Maak dan gebruik van de hoogte van de kamer of kies voor een bed met lades.
   

 

5.       Stimuleer creativiteit en avontuur

In een echte kinderkamer kunnen kinderen hun fantasie kwijt. Niet alleen slapen, maar ook spelen en leren staat centraal. Richt bijvoorbeeld een knutselhoekje in, ga voor een leeshoekje met een comfortabel kussen of kies voor een kinderkamer van LifeTime. Hier vind je verschillende soorten thema's. Van een boomhut tot een prinssens thema en van een safari thema tot een onderwater thema.