3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 13:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
28-03 Door: eLiving

Ronde tafels voor nog meer gezelligheid

Zeg je ronde tafel dan zeg je gezelligheid. Maar waarom is een ronde tafel zo gezellig en waarom zou je een ronde eettafel kopen? Lees hier alles over de ronde tafel!

Een gezellig gesprek aan een ronde tafel

Ronde eettafels zie je steeds vaker en dat is niet voor niets. Het geeft een extra stukje gezelligheid als je aan gaat dineren of natafelen. Als kind heb je waarschijnlijk ook op school vaak in een kring moeten zitten. Bijvoorbeeld bij een zogenoemde kringgesprek of als er iemand jarig was. Ook dit was niet zonder een reden. Net als aan een ronde tafel sta je op deze manier met iedereen in contact en blijft het gesprek centraler. 

 

Een opgeruimde eethoek

Behalve gezelligheid en een centraler gesprek, zorgt een ronde eettafel ook voor een opgeruimde eethoek. Mensen hebben namelijk de neiging om op een rechthoekige eettafel eerder stapels papier of andere items neer te leggen dan op een ronde tafel. Dit is voornamelijk het geval wanneer rechthoekige eettafels bij of tegen de muur staan. 

 

Doorbreek de rechte lijnen

In een kamer met woon- en eetgedeelte staan vaak hoekige meubels, zoals een (hoek)bank, een kast of een tv-meubel. Zet je een ronde eettafel neer, dan doorbreekt dit de hoekige vormen en de rechte lijnen in je kamer. Bovendien zorgt een ronde tafel voor een speels effect.

 

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een ronde tafel neemt minder ruimte in dan een rechte eettafel en je kunt gemakkelijk om de tafel heenlopen. Daarnaast heb je bij een ronde eettafel natuurlijk geen lastig van uitstekende hoeken. Dat is natuurlijk erg fijn als je (klein)kinderen hebt, want een ongeluk zit in een klein hoekje... 

 

Geen ronde tafel?

Soms is een kamer juist erg geschikt voor een rechte eettafel en leent de ruimte zich niet voor een ronde tafel. Of misschien is een ronde tafel wel helemaal niets voor jou. Geen zorgen, want rechte eettafels hebben ook voordelen! En bij eLIVING heb je genoeg keuze uit verschillende soorten eettafels!