3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 17:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
16-06 Door: eLIVING

5 tips voor het inrichten van een stellingkast

Stellingkasten heb je in verschillende kleuren en materialen, maar de zwarte metalen stellingkast is toch wel een groot favoriet. Een zwarte metalen stellingkast zorgt voor een stoer tintje in huis en afhankelijk van de het soort zwart metalen stellingkast past deze bijvoorbeeld ook erg goed in een industrieel of modern interieur. Door het groot aantal open vakken gecombineerd met jouw persoonlijke accessoires heb je in een handomdraai een unieke kast.

 

Inrichten van een open kast, stellingkast of vitrinekast

Een stellingkast is vaak helemaal of voor een groot gedeelte open. Dit kan het opbergen van je favoriete spullen net wat lastiger maken, want je wil natuurlijk niet dat het een rommeltje wordt. Zit je met je handen in het haar en heb je géén idee hoe je op een leuke, stijlvolle en niet rommelige manier jouw stellingkast in kunt richten? Wij helpen je graag met enkele tips die je niet alleen voor stellingkast, maar ook voor een wandkast of vitrinekast kunt gebruiken!
1. Zorg voor een rustig kleurenpalet

Het belangrijkste om mee te beginnen zijn de accessoires die je in de stellingkast wilt neerzetten. Je kunt natuurlijk allemaal verschillende kleuren accessoires verzamelen, maar voor een rustig geheel is het mooier om één kleurenpalet te kiezen. Door een accentkleur in verschillende tinten terug te laten komen past alles ook mooi bij elkaar. Sorteer daarom je accessoires op kleur en haal dingen weg die niet bij het kleurenpalet passen die je voor ogen hebt. 

 

2. Zet je accessoires in groepjes

Tover je accessoires om tot een eenheid en maak groepjes van je accessoires. Dit kun je bijvoorbeeld doen door dezelfde soort items bij elkaar te zetten. Je kunt je kleine accessoires ook groeperen op een mooi dienblad. Zo hou je de stellingkast netjes en overzichtelijk. 

 

3. Speel met accessoires van verschillende hoogtes

Door kleine en grote accessoires met elkaar te combineren zorg je ervoor dat niet alles op gelijke hoogte staat. Heb je niet veel accessoires in verschillende formaten? Probeer dan verschil in hoogte te creëren door een dienblad op de zijkant achter een vaasje te zetten of maak gebruik van fotolijsten in verschillende formaten. Ook het stapelen van jouw favoriete woontijdschriften met daarop een accessoire kan het geheel de hoogte in brengen. Voeg daar nog wat verschillende vormen aan toe en je weet zeker dat jouw stellingkast niet saai oogt! 

 

4. Plaats niet alle accessoires op één plank

Door elk hokje of plankje helemaal vol te zetten kun je natuurlijk veel spullen kwijt in een stellingkast, maar beter is om het allemaal net wat meer minimalistisch te houden. Vergeet ook niet om wat open ruimtes tussen de accessoires te houden. Op deze manier oogt een stellingkast direct een stuk rustiger en stijlvoller. 

 

5. Mix en match

Wees niet bang om accessoires te combineren. Juist het gebruik van oude en nieuwe spullen geven de inhoud van je stellingkast een persoonlijk tintje. Een persoonlijke foto in een stellingkast doet het ook altijd goed. 

 

Stellingkasten opnieuw inrichten

Het leuke aan een stellingkast is dat je kunt blijven veranderen. Niets hoeft eeuwen op dezelfde manier te blijven staan. Waar je de ene maand nog zwarte en witte accessoires met elkaar hebt gecombineerd, kun je de volgende maand weer wat anders proberen!