3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 20:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
13-08 Door: eLiving

5 Tips voor een industriële slaapkamer

Eerder gaven we vijf tips voor een industriële woonkamer, maar wil je juist jouw slaapkamer tot een industrieel pareltje maken? Lees dan snel verder en ontdek de beste tips en leukste items voor in een industriële slaapkamer.

 

Een bakstenen muur

Met een paar stoere items in je slaapkamer kun je al voor een industriële sfeer zorgen, maar wat dacht je van de wanden in je slaapkamer? Door ook de wanden mee te nemen voeg je net dat beetje extra toe. Ben je gezegd met een bakstenen muur? Dan is de eerst stap al gezet. Een stenen muur zorgt voor een stoere, maar tegelijkertijd sfeervolle uitstraling en past helemaal in een industriële stijl. Is een bakstenen muur ver te zoeken? Dan kun je dat gelukkig ook heel gemakkelijk zelf creëren. Je kunt bijvoorbeeld “bakstenen” steenstrips op je muur plakken, waardoor je kamer helemaal in industriële sferen komt. Of ga voor een mooi behang met bakstenen print die bijna niet van het echt te onderscheiden is. Natuurlijk kun je de wanden ook met een stoere kleur, zoals zwart of beton look verven.


 

Industriële vloerkleden

Warme voeten als je uit bed stapt? Ook in een industrieel interieur is warmte en gezelligheid erg belangrijk. Met een vloerkleed in de slaapkamer maak je het geheel niet alleen af, maar het geeft ook warmte aan je slaapkamer. Kies bijvoorbeeld voor een dierenhuid of ga voor een stoer vloerkleed.


 

Een bed van hout of (eco) leer

Het bed is toch wel het belangrijkste item in de slaapkamer. Zorg daarom voor een matras dat bij jou past, zodat je heerlijk kunt slapen. Hier lees je welke soort matrassen er zijn en hoe je de juiste matras kiest. Maar het oog wilt natuurlijk ook wat. Een bed bekleed met eco-leer of leer zorgt voor een stoere uitstraling, maar ook hout doet het altijd goed. Daarnaast geven houten items en andere natuurlijke materialen warmte en gezelligheid aan een kamer.

 

Industriële verlichting

Het zal je vast niet verbazen dat verlichting niet kan ontbreken in een slaapkamer. Metalen of stalen lampen passen perfect in een industrieel interieur, maar je ziet ook vaker lampen met een leren of houten detail. In combinatie met de juiste lichtbron met een gouden finish en een speels filament maak je het helemaal af. Nieuwsgierig naar industriële lampen? Je vindt ze hier.


 

Metalen kasten

In een industrieel interieur kan een metalen kast natuurlijk niet ontbreken. Een metalen locker kun je bijvoorbeeld als kledingkast gebruiken en wat dacht je van een metaal kastje naast je bed? Naast metaal kun je ook hout en metaal combineren, zoals met nachtkastje Skybox. Stijl je industriële slaapkamer af met leuke woonaccessoires, een paar mooie gordijnen en wat groene planten om het allemaal nog gezelliger en sfeervoller te maken.