3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
15-01 Door: eLIVING

Kartell designverlichting

Het Italiaanse merk Kartell staat bekend om de innovatieve ontwerpen en is inmiddels niet meer weg te denken uit de woonwereld. In 1991 werd Kartell het eerste bedrijf ter wereld dat polycarbonaat gebruikte voor zijn ontwerpen. Er werden onder andere transparante ontwerpen gemaakt zoals nog niet eerder werd vertoond. Hierdoor zijn mensen wereldwijd kunststof met andere ogen gaan bekijken.  Niet alleen door zijn innovatieve ontwerpen is Kartell hét symbool als het gaat om Italiaans design, maar ook door samenwerkingen met internationale topontwerpers, zoals Ferruccio Laviani en Phillipe Starck.

Ook in de verlichting-collectie van Kartell vind je verschillende hoogwaardige lampen die gemaakt zijn in samenwerking met prestigieuze ontwerpers. Een van de meest beroemde  lampen van Kartell is toch wel de Bourgie tafellamp van Ferruccio Laviani. Naast deze tafellamp bevinden zich nog veel meer spectaculaire lampen in de Kartell verlichting-collectie. Lees snel verder en laat je verrassen. 

 

Kartell tafellamp Bourgie

Een klassieker in dubbele zin. Niet alleen om dat het een echte bestseller is onder de Kartell lampen, maar ook omdat deze tafellamp een nieuwe interpretatie is van een klassieke barokke tafellamp. Waarbij klassiek en traditioneel gecombineerd zijn met innovatie en ironie. Lamp Bourgie, een ontwerp van de Italiaanse designer Ferruccio Laviani, is een knipoog naar de barokstijl.
  
Lamp Bourgie bestaat volledig uit polycarbonaat, waardoor het net lijkt alsof de lamp van kristal is gemaakt. De lampenkap is voorzien van een ribbeleffect en zorgt voor een speelse lichtweerkaatsing wanneer de lamp brandt. De kap kan versteld worden op drie verschillende hoogten, hierdoor is het een tafellamp, bureaulamp en sierlamp in één.

   

 

Kartell lamp Kabuki

Naast lamp Bourgie willen we je ook aan vloerlamp Kabuki voorstellen. Ook deze lamp is een ontwerp van Ferruccio Laviani en is een absolute blikvanger voor elk interieur. De lamp staat bekend om de bijzondere techniek die gebruikt is, waardoor het lijkt alsof de lamp geweven is. Het unieke geperforeerde oppervlak zorgt tevens voor een subtiel lichteffect in huis.

 
Wist je dat deze bijzondere vloerlamp ook verkrijgbaar als tafellamp? Net als zijn broer is tafellamp Mini Kabuki een echte must-have, maar dan een maatje kleiner.
  
 

 

Kartell Tafellamp Cindy

Een andere speciale lamp uit de Kartell collectie is tafellamp Cindy. Deze tafellamp heeft namelijk een prachtig schermlicht en in combinatie met de warme kleuren, straalt deze lamp luxe uit. Met een glanzende gechromeerde afwerking maakt lamp Cindy de luxe uitstraling helemaal af.  



 

Kartell tafellamp Battery 

Ook de klassieker Battery is ontworpen door Ferruccio Laviania. De compacte tafellamp met een kristalachtige textuur zorgt voor een luxe uitstraling in huis. De lamp kan opgeladen worden met een usb-kabel, waardoor je op elke gewenste plek kan genieten van dit ontwerp. Battery is ook verkrijgbaar in een kleinere variant. 




 

Kartell hanglamp Gè 

Hanglamp Gè is voorzien van een lampenkap die geïnspireerd is op de oude Venetiaanse kandelaars. De uitvoering in polycarbonaat maakt de lamp uniek en geschikt voor een modern interieur. De kabel is kun je op elke gewenste hoogte instellen, waardoor dit de perfecte hanglamp is voor elke kamer.